Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΜπύρα Ιερισσού Seven Seals: Σήμα Ποιότητας σε ένα μοναδικό προϊόν της Ανατολικής Χαλκιδικής
Γαστρονομία

Μπύρα Ιερισσού Seven Seals: Σήμα Ποιότητας σε ένα μοναδικό προϊόν της Ανατολικής Χαλκιδικής

Πρόσφατα η Seven Seals απέσπασε το σήμα ποιότητας 'ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ' από την Αριστοτελική Σύμπραξη Επιχειρηματιών του Δήμου Αριστοτέλη και προωθείται από δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις – μέλη της εν λόγω σύμπραξης.

Ο νεαρός παραγωγός κ. Δημήτρης Σταθώρης από την Ιερισσό, γόνος εκ των οικογενειών στο χώρο της παραγωγής / μεταποίησης στην προαθωνική χερσόνησο, είναι ο πρώτος που “εγκαινίασε” το δρόμο ανάπτυξης της μικρο-ζυθοποιίας στον Δήμο Αριστοτέλη.

Με σπουδές στην τυροκομία, ο κ. Σταθώρης εργάσθηκε στο παραδοσιακό τυροκομείο της οικογένειας μέχρι που η αγάπη και το μεράκι του για τη ζυθοποίηση οδήγησαν τα βήματά του στο Λονδίνο. Εκεί σπούδασε ζυθοποιός, μυήθηκε στις αποστάξεις και απέσπασε σημαντικά βραβεία, τόσο σε ό,τι αφορά την παραγωγική δραστηριότητα, όσο και σε ό,τι σχετίζεται με τα ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια που ποικιλοτρόπως υπέβαλε κατά καιρούς. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μετέτρεψε το χόμπι σε επάγγελμα, δημιουργώντας την μπύρα με το όνομα “Seven Seals” δηλαδή “επτά σφραγίδες”, οι οποίες αποτελούν έμπνευσή του από το βιβλίο της Καινής Διαθήκης “Αποκάλυψη του Ιωάννη”. Ο κ. Σταθώρης γεννήθηκε άλλωστε στην Ιερισσό – πολύ κοντά από την Αθωνική Πολιτεία. Αυτό δημιούργησε τάσεις θρησκευτικών και άλλων επιρροών, αφού μετά τη lager – pilsner sugar free και τη weiss μπύρα (η οποία αναδύει αρώματα μπανάνας και γαρύφαλλου), στην αγορά διοχετεύεται μαύρη και μοναστηριακή ετικέτα, καθώς και μπύρα ωριμασμένη σε βαρέλια, ώσπου να συμπληρωθεί η πολυαναμενόμενη παλέτα της επτάδας των ετικετών, που θα αποτελεί την τελική “αποκάλυψη” του προϊόντος. “Όταν αυτό συμβεί” λέει ο Δημήτρης “θα δημιουργηθούν άλλες δυο επτάδες, με επτά σάλπιγγες και επτά φιάλες”.

Σήμερα, η παραγωγική δυναμικότητα της μικροζυθοποιίας, η οποία βασίζεται στην ντόπια και μακεδονική παραγωγή κριθαριού, ανέρχεται στις 50.000 φιάλες ετησίως, αλλά η τάση είναι ανοδική. Πρόσφατα η Seven Seals απέσπασε το σήμα ποιότητας “ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΙΟ”Ν από την Αριστοτελική Σύμπραξη Επιχειρηματιών του Δήμου Αριστοτέλη και προωθείται από δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις – μέλη της εν λόγω σύμπραξης. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι πρώτες 12:

  • Cafe Πασαλιμάνι, στην Αρναία,
  • Alou All Day Beach Bar, στην Ιερισσό,
  • Αριστοτέλους, Πολυχώρος Γαστρονομίας, στην Αρναία,
  • Micky Coffee, στα Νέα Ρόδα,
  • Voulitsa beach bar, στα Νέα Ρόδα,
  • Peroquet all day bar, στην Ολυμπιάδα
  • Άμμος bar restaurant, στην Ουρανούπολη,
  • Βanana Βeach, στην Αμμουλιανή
  • Paraty Beach Bar, στο Στρατώνι,
  • Akrathos Beach Hotel, στην Ουρανούπολη,
  • Alexandros Palace Hotel & Suites, στην Ουρανούπολη,
  • Eagles Palace Hotels, στην Ουρανούπολη.

Η μπύρα “Seven Seals” έχει ιδιαίτερη θέση στις εκδηλώσεις του KOUZINA 2022, κατά τη διάρκεια του οποίου ευρωπαίοι εκπρόσωποι Τύπου αναμένεται να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Ιερισσό, ώστε να μυηθούν στον παραδοσιακό τρόπο δημιουργίας του τελικού προϊόντος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024