Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜυστήριο 45 Atelier for young Festival Managers Elefsina 2023: Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχές
Φεστιβάλ

Μυστήριο 45 Atelier for young Festival Managers Elefsina 2023: Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχές

Το Atelier for Young Festival Managers προσφέρει την ευκαιρία σε έως και 35 ανερχόμενους διοργανωτές φεστιβάλ από όλον τον κόσμο να περάσουν 7 ημέρες στην Ελευσίνα για να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια συζήτηση σχετικά με τις σημερινές προκλήσεις και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα φεστιβάλ, η τέχνη και ο πολιτισμός σε αυτές.

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τον οργανισμό The Festival Academy, μία πρωτοβουλία του European Festivals Association – EFA, καλούν σε δηλώσεις συμμετοχών στην 21η έκδοση του Atelier for Young Festival Managers, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 27 Ιουνίου του 2023 στην Ελευσίνα.

Στο επίκεντρο του Atelier: η ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα σε μια παγκόσμια κοινότητα διοργανωτών φεστιβάλ
Το Atelier for Young Festival Managers προσφέρει την ευκαιρία σε έως και 35 ανερχόμενους διοργανωτές φεστιβάλ από όλον τον κόσμο να περάσουν 7 ημέρες στην Ελευσίνα μαζί με μια ομάδα καταξιωμένων διοργανωτών φεστιβάλ, πολιτιστικών ακτιβιστών, διεπιστημονικών εμπειρογνωμόνων και καλλιτεχνών, για να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια συζήτηση σχετικά με τις σημερινές προκλήσεις και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα φεστιβάλ, η τέχνη και ο πολιτισμός σε αυτές. Το Atelier έχει ως στόχο: να αποκτήσετε νέες προοπτικές, να εξερευνήσετε την ουσία των (δικών σας) φεστιβάλ σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο, να μοιραστείτε και να ανταλλάξετε εμπειρίες και να προβληματιστείτε για θέματα που σας απασχολούν.

Το Atelier ξεκινά από την ίδια την ουσία των φεστιβάλ – τις τέχνες, τον καλλιτέχνη και το κοινό. Όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της κατάρτισης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με αυτή την ουσία: γιατί κάνουμε ό,τι κάνουμε, για ποιον και με ποιον; Απευθύνεται επίσης στο “πως” κάνουμε πράγματα που σχετίζονται περισσότερο με την πλευρά της παραγωγής ενός φεστιβάλ ή μιας καλλιτεχνικής δράσης.

Κατά τη διάρκεια ολόκληρου του προγράμματος, οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται από καταξιωμένους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των φεστιβάλ, οι οποίοι αναλαμβάνουν ρόλο μέντορα και μοιράζονται την πλούσια εμπειρία τους, καθώς και τις προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει στην επαγγελματική τους πορεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 2.100 ευρώ και καλύπτει διαμονή για επτά διανυκτερεύσεις, εγγραφή, έγγραφα εργασίας, πρόσβαση σε όλες τις συνεδρίες, γεύματα, δεξιώσεις, τοπική μεταφορά σε δραστηριότητες εντός του προγράμματος, πρόσβαση στο παράλληλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και στις ακόλουθες δραστηριότητες. Μειωμένο κόστος συμμετοχής στο ποσό των 1.600 ευρώ ισχύει για τα μέλη της European Festivals Association-EFA.

Υπάρχουν ευκαιρίες χρηματοδότησης για αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε τοπικό/εθνικό επίπεδο και η Ακαδημία Φεστιβάλ έχει καθιερώσει μακροπρόθεσμες συνεργασίες με ορισμένους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη μελλοντικών συμμετεχόντων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024