Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέο Δ.Σ. στον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου
Περιφέρεια

Νέο Δ.Σ. στον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου

Ο LTO είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το τουριστικό προϊόν 'Λουτράκι', σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Λουτρακίου.

Η 9η Ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου σήμανε την ολοκλήρωση της θητείας του προηγούμενου Δ.Σ. και την επανεκλογή και επανασύστασή του για την επόμενη τριετία. Οι φορείς και οι επιχειρήσεις που απαρτίζουν το Δ.Σ. όρισαν τους εκπροσώπους τους για την επόμενη τριετία, το νέο ΔΣ συστάθηκε σε σώμα και ομόφωνα ενέκρινε:

  • την επανεκλογή του κ. Σπύρου Καραβούλη στη θέση του προέδρου του
  • την επανεκλογή της κας Σοφίας Φιλιππίδου στη θέση της αντιπροέδρου
  • την επανεκλογή του κ. Γιάννη Κόντη στη θέση του γενικού γραμματέα
  • την επανεκλογή του κ. Δημήτρη Βλάση στη θέση του ταμία

Τα μέλη του ΔΣ συμπληρώνουν:

  • ο κ. Γιώργος Γκιώνης, πρόεδρος της Τουριστικής Λουτρακίου ΑΕ
  • ο κ. Γιάννης Τσεκούρας από το Club Hotel Loutraki
  • o κ. Παναγιώτης Πιτσάκης από το Επιμελητήριο Κορινθίας
  • ο κ. Γιάννης Αλεξανδρής από τον Εμπορικό Σύλλογο Λουτρακίου

Ο κ. Σπύρος Καραβούλης, προέδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΔΣ είχαν πολλά και ενδιαφέροντα να δηλώσουν. Ο πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου είπε: “Ευχαριστώ τα μέλη του ΔΣ και της Εκτελεστικής Επιτροπής για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε μία δεμένη και δυνατή ομάδα με προσήλωση στους στόχους του οργανισμού που δουλεύει ασταμάτητα για την τουριστική ανάπτυξη στο Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων”.

Από την πλευρά της, η κα Φιλιππίδου, αντιπρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας, δήλωσε: “Είναι μια δεύτερη χρονιά δύσκολη, καθώς ο τουρισμός έχει πληγεί αφάνταστα και πέρσι και θα πληγεί και φέτος. Προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι πως θα καταφέρουμε να καλύψουμε κάποια κενά, όμως στο τέλος της χρονιάς θα δούμε ότι δε θα είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αποτελεί προτεραιότητα ο εμβολιασμός για τους ανθρώπους του τουρισμού, καθώς δεν μπορούμε να δεχόμαστε επισκέπτες από το εξωτερικό που έχουν εμβολιαστεί και εμείς να είμαστε ανεμβολίαστοι και να τους θέτουμε σε κίνδυνο. Ελπίζουμε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση σύντομα. Θέλω να προσθέσω όσον αφορά τον ποδηλατικό τουρισμό και όσα ανέφερε ο πρόεδρος, η πόλης μας έχει μπει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο πόλεων ποδηλάτου, όπου την κάνουμε γνωστή παγκοσμίως. Υπάρχει ένα πλάνο με διάφορες δράσεις οι οποίες είναι να πραγματοποιηθούν. Λόγω της  πανδημίας οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο εντός του έτους. Εύχομαι ένα καλό καλοκαίρι σε όλους και εύχομαι ο τουρισμός να επανέλθει σύντομα. Ευχαριστώ για την συνεργασία την ΕΕ και τα στελέχη του Οργανισμού“.

Η Σοφία Φιλιππίδου εξελέγη για δεύτερη φορά στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας.

“Ο Δήμος ενίσχυσε τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου το 2020 χρηματοδοτώντας περισσότερες ενέργειες τουριστικής προβολής και προώθησης. Το 2021 η βοήθεια αυτή από το Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων θα αυξηθεί με την υλοποίηση ακόμη περισσότερων δράσεων”, σημείωσε ο κ. Βλάσης, ταμίας του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου και εκπρόσωπος τουριστικών γραφείων. Ο κ. Βλάσης ανέλυσε τον οικονομικό απολογισμό του 2020 και ενημέρωσε για τον προϋπολογισμό του 2021 προς ψήφιση από τα μέλη. Ανέφερε ότι “τα χρήματα που παίρνουμε από τον Δήμο Λ-ΑΓ.Θ αφορούν τις δράσεις προβολής που υλοποιούνται στο χαμηλότερο κόστος. Όσον αφορά στα έσοδα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτά αφορούν στα έξοδα υποστήριξης των Κέντρων Πληροφορίων Τουριστών στον Ισθμό και στην Σπάρτη και περιλαμβάνουν μισθολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, καθώς επίσης έξοδα συντήρησης των περιπτέρων και άλλα έξοδα”.
 
Ο κ. Γιάννης Κόντης γενικός γραμματέας του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου και πρόεδρος Ξένιου Ζευς, ανέφερε: “Ήταν δύο δύσκολες χρονιές και ως LTO καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις δύσκολες συνθήκες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ ότι ανταποκριθήκαμε με επιτυχία μέσα από τις στοχευμένες καμπάνιες προβολής που κάναμε. Και η φετινή χρονιά που διανύουμε είναι εξίσου δύσκολη αλλά εμείς οι επιχειρηματίες τουρισμού στο Λουτράκι τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε το πλήθος των υπηρεσιών μας στον εισερχόμενο τουρισμό. Σύμφωνα με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και τη φετινή σεζόν ο εγχώριος τουρισμός θα υπερισχύσει”. Σχετικά με την επανεκλογή του προέδρου, ο κ. Κόντης υπογράμμισε: “Το έχουμε συζητήσει εκτενώς στο Δ.Σ θέλουμε να παραμείνει ο Σπύρος Καραβούλης στην θέση του προέδρου καθώς η δουλειά που γίνεται είναι πολύ σημαντική και ας μην ξεχνάμε ότι περάσαμε 2 χρονιές που στην ουσία με όσα συνέβησαν είναι σαν να μην πέρασαν. Πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνει στην θέση του προέδρου ο κ. Καραβούλης”.
 
Τέλος, ο κ. Γιάννης Αλεξανδρής, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου είπε: “Πέρυσι είχαμε μια δύσκολη χρονιά, αλλά παρά ταύτα καταφέραμε και είχαμε καλά αποτελέσματα. Επίσης και φέτος θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι εξίσου καλά ίσως και καλύτερα από την περυσινή χρονιά. Ο LTO είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το τουριστικό προϊόν ‘Λουτράκι’ και για τον LTO είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο ο Σπύρος Καραβούλης. Καλή σεζόν να έχουμε”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024