Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίNέο μουσείο στη Σαουδική Αραβία για να στεγάσει έργο του Νταλί
Μουσεία

Nέο μουσείο στη Σαουδική Αραβία για να στεγάσει έργο του Νταλί

Ειδική γκαλερί θα κατασκευαστεί στη Σαουδική Αραβία για να στεγάσει το έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι “Salvador Mundi”.

Ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ ο οποίος το 2017 αγόρασε τον πίνακα “Salvador Mundi” που αποδόθηκε ύστερα από πολλές διαφωνίες στον Λεονάρντο ντα Βίντσι για την τιμή ρεκόρ των 450 εκατομμυρίων δολαρίων, δημιουργεί ειδική γκαλερί για να έχει τον πίνακα σε έκθεση στη χώρα του.

Ο διάσημος ιστορικός τέχνης από την Οξφόρδη, Martin Kemp, έκανε την ανακοίνωση στη διάρκεια συνεδρίου στο λογοτεχνικό φεστιβάλ του Cheltenham στο Ηνωμένο Βασίλειο. ‘Το έργο “The Salvator Mundi” βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία και η χώρα χτίζει μια ειδική γκαλερί τέχνης για αυτό που θα ολοκληρωθεί σύντομα, πιστεύω το 2024“, είπε ο Kemp.

Ο ιστορικός τέχνης εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με το ότι έπρεπε να πειστεί να πάει να δει τον πίνακα στη Σαουδική Αραβία, λόγω της κατάστασης όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

Ο πίνακας πωλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s. Υπολογίζεται ότι ζωγραφίστηκε γύρω στο 1500 από τον Λεονάρντο με τη βοήθεια ενός ή περισσότερων μαθητών του.

Ο πίνακας έχει κερδίσει από κάποιους το παρατσούκλι «η ανδρική εκδοχή της Μόνα Λίζα», δείχνει τον Χριστό να ευλογεί με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο κρατά μια μικρή κρυστάλλινη σφαίρα.

Μετά την πώληση,  γεννήθηκαν αρκετές αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του πίνακα. Πέρυσι, το ισπανικό μουσείο Πράδο μαζί με άλλα μουσεία και γκαλερί είχαν εκφράσει αμφιβολίες κατά πόσο το έργο τέχνης ήταν πράγματι του Λεονάρντο, ή των μαθητών του υπό την επίβλεψή του.

Από το 2017, όταν προβλήθηκε από τον οίκο Christie’s για τη δημοπρασία, το «Salvator Mundi» δεν έχει εμφανιστεί δημόσια. Πριν από αυτή την ημερομηνία, το 2011, συμπεριλήφθηκε σε μια έκθεση Leonardo στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024