Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίNew York Times: Πρωταγωνίστρια η Ίος – Η επιστροφή του ελληνικού τουρισμού
Δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού

New York Times: Πρωταγωνίστρια η Ίος – Η επιστροφή του ελληνικού τουρισμού

Τη δημοφιλία της Ελλάδας επιβεβαιώνει και το πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times που, με αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου του, συμπεριλαμβάνει την Ίο και συγκεκριμένα το Calilo Resort.

Μεγάλες προσδοκίες παρουσιάζει η σεζόν 2023 για την τουριστική βιομηχανία. Η ανάκαμψη των αεροπορικών αφίξεων στα προ πανδημίας επίπεδα έδειξε αφενός μεν την ύπαρξη ενός καλού μηχανισμού αντίδρασης στην κρίση και αφετέρου την ύπαρξη του πολύ δυνατού ελληνικού brand.

Το 2022 ήταν η καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό -μετά το 2019 – για την Ελλάδα, η οποία διεκδίκησε σθεναρά ένα μερίδιο στην παγκόσμια τουριστική πίτα.

Τη δημοφιλία της Ελλάδας επιβεβαιώνει και το πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times που, με αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου του, συμπεριλαμβάνει την Ίο και συγκεκριμένα το Calilo Resort του ομίλου Calilo στα μέρη που ξεχώρισαν το 2022 και αξίζει να επισκεφθεί κανείς ξανά. Στο δημοσίευμα τους οι NYT ήδη από τον Αύγουστο χαιρέτισαν την στροφή των Κυκλάδων προς ένα τουριστικό μοντέλο που απορρίπτει τον υπερτουρισμό και τις αρνητικές του συνέπειες προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες και αγκαλιάζει ένα τουριστικό μοντέλο πιο βιώσιμο, πιο «ήρεμο» και πιο «ανθρώπινο».

Η επιλογή  του καταλύματος Calilo από τους ΝΥΤ δεν είναι τυχαία. Η δράση του ομίλου έως τώρα αποδεικνύει πως κάνει πράξη τη φιλοσοφία του για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με πολλαπλά οφέλη για το νησί. H στόχευση για την προσέλκυση ποιοτικού πελατολογίου, η ανάπτυξη τουρισμού πολυτελείας με προσέλκυση high end ταξιδιωτών, η δέσμευση του επιχειρηματικού φορέα ότι οι επενδύσεις θα σέβονται την τοπική κοινωνία, την παράδοση, το περιβάλλον συνδυαζόμενες με την έμπρακτη δέσμευση του ομίλου για διατήρηση  σχεδόν του 80% της ιδιοκτησίας του ως περιοχές Προστασίες στις οποίες δεν επιτρέπεται η δόμηση θα συμβάλλει αναμφίβολα στη διατήρηση  του φυσικού τοπίου της Ίου και στην οικονομική  ανάπτυξη του νησιού. Τα παραπάνω αποτελούν αναμφίβολα  τα χαρακτηριστικά του ορθού τουριστικού επιχειρείν, με πρωταρχικό στόχο τον σεβασμό  στις αρχές της βιωσιμότητας και ισορροπημένης ανάπτυξης, και έχουν ξεχωρίσει τις πρακτικές του ομίλου, ο οποίος επιβραβεύεται από τους  ταξιδιώτες διεθνώς και αναγνωρίζεται  από διεθνή αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης .

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024