Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίNew York Times: Σημαντική άνοδος του ελληνικού τουρισμού
Τουρισμός και οικονομία

New York Times: Σημαντική άνοδος του ελληνικού τουρισμού

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας 'New York Times', η αύξηση της τουριστικής κίνησης φέτος στην Ελλάδα οφείλεται στην επιθετική τιμολογιακή πολιτική πρακτόρων και ξενοδοχείων, με τις τιμές διανυκτέρευσης να μειώνονται κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.

Όπως επισημαίνεται σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας “New York Times”, η πολιτική αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, κυρίως της Μέσης Ανατολής, ευνόησε ιδιαίτερα κατά το φετινό καλοκαίρι τις οικονομίες χωρών του ευρωπαϊκού νότου, όπως της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, χάρη στη σημαντική αύξηση τουριστών.

Στην αναφορά για τη χώρα μας, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι “η αύξηση της τουριστικής κίνησης φέτος στην Ελλάδα οφείλεται στην επιθετική τιμολογιακή πολιτική πρακτόρων και ξενοδοχείων, με τις τιμές διανυκτέρευσης να μειώνονται κατά 10% σε σχέση με πέρυσι. Ο ελληνικός τουριστικός τομέας, ο οποίος εκπροσωπεί περίπου το 15% της -ύψους 251 δισ. δολαρίων – ελληνικής οικονομίας, αγωνίστηκε να επανέλθει δριμύτερος λόγω των απεργιών στα μέσα μεταφοράς και άλλων διαδηλώσεων που απομάκρυναν πολλούς τουρίστες”.

Το δημοσίευμα συνεχίζει, αναφέροντας ότι παρόλο που η Ελλάδα εξακολουθεί να παρουσιάζει οικονομικά προβλήματα και αναμένεται σύντομα να χρειαστεί επιπλέον διεθνή βοήθεια, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, κ. Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Κοινοβούλιο ότι η Αθήνα βρίσκεται εντός του στόχου της για το ΑΕΠ, κυρίως χάρη στον τουρισμό της.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα αναμένεται να φθάσει τα 17 εκατομμύρια φέτος, συγκριτικά με 15,5 το 2012, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος δήλωσε ότι τα εισοδήματα από την τουριστική βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 18% το α’ εξάμηνο του 2013, αγγίζοντας τα 4,4 δισ. δολ.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022