Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟ Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης ανέδειξε τον αθλητικό και πολιτιστικό τουρισμό της Βόρειας Εύβοιας
Αθλητικός τουρισμός

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης ανέδειξε τον αθλητικό και πολιτιστικό τουρισμό της Βόρειας Εύβοιας

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης καινοτομεί για ακόμα μία φορά καθώς σε συνεργασία με το κορυφαίο ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, επενδύει στην έρευνα και τη συλλογή σημαντικών πληροφοριών για το οικονομικό αποτύπωμα του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας.

Το παγκόσμιο κολυμβητικό γεγονός του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης διοργανώθηκε με ασφάλεια και επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά στις 2-4 Ιουλίου 2021, στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές από 10 χώρες, από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, τη Μάλτα, το Λουξεμβούργο και την Ελλάδα επισκέφτηκαν τη Βόρεια Εύβοια για τις ανάγκες της διοργάνωσης ανακαλύπτοντας τον πολιτιστικό και αθλητικό πλούτο της περιοχής. Τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, γενικός γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς και η υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, ενώ την υποστήριξή της προς τη διοργάνωση εξέφρασε μέσω του χαιρετισμού που απέστειλε και η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κα Άντζελα Γκερέκου.


Authentic Marathon Swim (by Dimitris Andritsos Photography).

Η ιστορική αναβίωση της αυθεντικής διαδρομής “Σκυλλίας & Ύδνα”
Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, 4 αθλητές αναβίωσαν για πρώτη φορά τον άθλο του Σκυλλία και της Ύδνας, των πρώτων δηλαδή κολυμβητών υπεραποστάσεων, που σύμφωνα με τον Πατέρα της Ιστορίας, Ηρόδοτο (8.8) και άλλους ιστορικούς, βοηθήσαν τις ελληνικές δυνάμεις στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου εναντίον του περσικού στόλου, το 480 π.Χ. Οι κολυμβητές που κάλυψαν την αυθεντική μαραθώνια διαδρομή των 80 σταδίων ή 14,5 χλμ. ήταν ο Ούγγρος κάτοχος του Oceans Seven και μέλος του International Marathon Swimming Hall of Fame, Attila Manyoki, η παγκόσμια πρωταθλήτρια open water masters και περσινή νικήτρια στα 10 χλμ., Βίκυ Κουβέλη, η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος, που έχει διασχίσει δύο φορές τη Μάγχη, Σοφία Ψιλόλιγνου και ο μαραθώνιος κολυμβητής της Μάγχης, Γιάννης Κωτσιόπουλος. Ο Σπύρος Γιαννιώτης κολύμπησε για 1η φορά μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο Για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο, παγκόσμιος πρωταθλητής και μέλος του International Marathon Swimming Hall of Fame, Σπύρος Γιαννιώτης κολύμπησε, χωρίς κατάταξη και χρόνο, την Ολυμπιακή μαραθώνια διαδρομή των 10 χλμ. αφιερώνοντας τη συμβολική του προσπάθεια σε όλη την ελληνική αποστολή που θα μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Μαζί του συμμετείχαν και κορυφαία ονόματα όπως ο πρωταθλητής Ευρώπης, Γιώργος Αρνιακός, αλλά και ο Ούγγρος κολυμβητής Attila Manyoki.

Η νέα γενιά της Μαραθώνιας Κολύμβησης είναι εδώ λίγο πριν το Τόκιο
Λίγες ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης τίμησε τον πρωταθλητή μαραθώνιας κολύμβησης Άλκη Κυνηγάκη και τον προπονητή του Βαγγέλη Κοζομπόλη για τη συνεισφορά τους στο άθλημα της μαραθώνιας κολύμβησης και την πρόκρισή τους στο Τόκιο στα 10χλμ. ανοικτής θαλάσσης. Ο Γιώργος Αρνιακός ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την κολύμβηση Ο πρωταθλητής Ευρώπης, που ολοκλήρωσε τη συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης με δύο πρωτιές, κατακτώντας την κορυφή στα 10 χλμ. και 3 χλμ. αντίστοιχα, ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή του από τον πρωταθλητισμό. Η διοργάνωση τίμησε τον σπουδαίο κολυμβητή, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια στον αθλητισμό. Τέλος, για την παρουσία του στη διοργάνωση τιμήθηκε και ο Ούγγρος κολυμβητής Attila Manyoki.

Authentic Marathon Swim (by Dimitris Andritsos Photography).

Κορυφαία ονόματα έδωσαν δυναμικό “παρών”
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης συγκέντρωσε για ακόμα μία χρονιά σπουδαία ονόματα της μαραθώνιας κολύμβησης. Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής ice swimming που έχει κολυμπήσει στον Αρκτικό Κύκλο, αλλά και γρηγορότερος κολυμβητής στον κόσμο στην κατηγορία του, Quinn Fitzgerald, ο Βούλγαρος κολυμβητής, με συμμετοχές στα World Aquatics Championships 2017 και 2019, Lachezar Shumkov καθώς και μέλη της εθνικής ομάδας κολύμβησης, όπως οι Δημήτρης Νέγρης, Στελλίνα Απλαντή, Ηλέκτρα Λεμπλ, Παναγιώτης Μπολάνος και Γεωργία Παυλοπούλου.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης διοργανώθηκε από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού με σύσσωμη την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της 2ης χρονιάς της διοργάνωσης, ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Κοντζιάς δήλωσε: “Ο Δήμος μας μέσα από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης και τις δράσεις του, ανέδειξε φέτος ακόμα περισσότερο την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και απέδειξε ότι μπορεί να οργανώσει με απόλυτη επιτυχία το παγκόσμιο αυτό κολυμβητικό γεγονός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλη την ελληνική πολιτεία, το Υπουργείο Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας καθώς και όλους τους χορηγούς που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτήν την προσπάθεια αναγνωρίζοντας τη σημασία και τις αξίες του αθλητικού αυτού γεγονότος. Στόχος μας είναι η διοργάνωση κάθε χρόνο να υποδέχεται όλο και περισσότερους επισκέπτες από όλο τον κόσμο που θα απολαμβάνουν τη μέγιστη δυνατή φιλοξενία“.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, κ. Μαυρωτάς ανέφερε μεταξύ άλλων: “Μετά από μια δύσκολη χρονιά, όχι μόνο για τον αθλητισμό αλλά για όλους τους τομείς και για όλο τον κόσμο, νομίζω ότι η καρδιά του ελληνικού αθλητισμού έχει αρχίσει να ξαναχτυπά. Αυτό συμβολίζει και η παρουσία μου εδώ, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης του Αρτεμισίου που έχει ιστορικές ρίζες και αποτελεί ένα αθλητικό γεγονός το οποίο αναδεικνύει τον πλούτο που έχει η χώρα μας σε τέτοιους είδους γεγονότα που συνδυάζουν το ιστορικό, το πολιτιστικό και το αθλητικό, ώστε να μπορέσει να γίνει ένας σημαντικός πόλος αθλητικού τουρισμού”.

Από την πλευρά της η κα Ζαχαράκη ανέφερε: “Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη για αυτή την εκδήλωση την οποία το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει έμπρακτα από την πρώτη στιγμή. Είναι η δεύτερη χρονιά κατά την οποία χαιρόμαστε, με την πολύ μεγάλη συμμετοχή συμμετεχόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι πολύ ενδεικτικό και για το ενδιαφέρον που μπορεί να προκαλέσει ο αθλητικός τουρισμός αλλά και το πως μπορείς να δώσεις ένα πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν σε μια περιοχή που έχει φυσική ομορφιά, ήλιο, θάλασσα, καλό φαγητό, συνάμα όμως πάρα πολύ δυνατή ιστορία και αρχαιολογία και πρέπει να τη μάθουμε όλοι”.

Έρευνα για το οικονομικό αποτύπωμα του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης καινοτομεί για ακόμα μία φορά καθώς σε συνεργασία με το κορυφαίο ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, επενδύει στην έρευνα και τη συλλογή σημαντικών πληροφοριών για το οικονομικό αποτύπωμα του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια των αγώνων διεξήχθη έρευνα στους συμμετέχοντες αθλητές και επισκέπτες της περιοχής, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες.

Επίσημοι Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν οι NP Ασφαλιστική και Philosofish. Official Water είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος. Official Clothing Partner της διοργάνωσης είναι η Luanvi. Official Car Rental Partner είναι η Avance. Security Partner είναι η Target Security. Partners της διοργάνωσης είναι οι Τυροκομείο Σχορετσανίτη, Nivea Sun, Syconia και Κτήμα Norman. Athletic Partners του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης είναι οι Red Swim Academy, Swim Academy, Λέανδρος, Swimmingclub.gr, LA Elite Fitness, ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ και Kallithea Open Water Team.

Premium Media Partner ήταν η Liquid Media. Συνεργάτης Βιωσιμότητας ήταν η π3.

Αρωγοί της διοργάνωσης ήταν οι: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με το Περιφερειακό Τμήμα Χαλκίδας, Super Market Ανδρέου και Μελίρρυτον.

Φωτογραφία από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης (by Elias Lefas).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024