Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟ​​ Δήμος​​ Αλεξανδρούπολης​​ γίνεται Bike Friendly Destination
Ποδηλατικός τουρισμός

Ο​​ Δήμος​​ Αλεξανδρούπολης​​ γίνεται Bike Friendly Destination

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρωτοπορεί, καθώς είναι ανάμεσα στους πρώτους Δήμους της Ελλάδας (ο 6ος κατά σειρά) που πιστοποιείται ως προορισμός φιλικός για το ποδήλατο και του απονέμεται το σήμα​​ Bike Friendly Destination.​​

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, στην παραλία Αλεξανδρούπολης και ώρα 19.30 πραγματοποιήθηκε η απονομή του  Σήματος Πιστοποίησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης ως Τουριστικός Προορισμός Φιλικός προς το Ποδήλατο. Με τη συμμετοχή του Αθλητικού Ποδηλατικού Συλλόγου Alexandroupolis Bike Team και πλήθος από μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες, ο δήμαρχος της πόλης, κ. Γιάννης Ζαμπούκης, παρέλαβε το Σήμα Πιστοποίησης του Δήμου ως Bike Friendly Destination από την κα Βίκυ Καραντζαβέλου, γενική διευθύντρια της ΝΑΤΤΟΥΡ, της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που διαχειρίζεται σήμα “Bike Friendly” σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Το δίκτυο των “Bike Friendly Προορισμών” στην Ελλάδα αποτελείται από μία σειρά επιλεγμένων Δήμων, οι οποίοι ξεχωρίζουν για την προσήλωσή τους στην προστασία του περιβάλλοντος, την προσπάθειά τους για αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού και την αφοσίωση τους στην εξυπηρέτηση του ποδηλάτη.​​ Το δίκτυο “Bike Friendly”, εκτός από Δήμους-προορισμούς περιλαμβάνει ξενοδοχεία κι ένα μεγάλο αριθμό συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, που καλύπτουν τις ανάγκες ενοικίασης και επισκευής ποδηλάτων, καθώς επίσης οργάνωσης εκδηλώσεων και εκδρομών με ποδήλατο.

O​​ Δήμος Αλεξανδρούπολης μαζί με τους Δήμους Αριστοτέλη, Ρεθύμνου, Έδεσσας, Λέρου και Σκιάθου είναι οι πρώτοι έξι Δήμοι της χώρας που έχουν λάβει το Σήμα Πιστοποίησης Bike Friendly Destination.

Το Σήμα πιστοποιεί ότι ένας Δήμος-προορισμός πληροί μια σειρά πανευρωπαϊκά αποδεκτών κριτηρίων, που δημιουργούν “ποδηλατική ταυτότητα” στον προορισμό, και διευκολύνουν τον τουρίστα να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο στη διάρκεια των διακοπών του. Συμβάλλει στη διάδοση της ποδηλασίας στην​​ περιοχή ως ένας τρόπος άθλησης, ψυχαγωγίας και μετακίνησης, ενώ ταυτόχρονα, αναδεικνύει τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ως προορισμό εναλλακτικού-θεματικού τουρισμού.

Το Σήμα Πιστοποίησης Bike Friendly Destination απονέμεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία​​ ΝΑΤΤΟΥΡ​​, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της φύσης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.​​

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024