Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ Δήμος Σκιάθου τιμά τους πρέσβεις των χωρών, οι πολίτες των οποίων επιλέγουν τη Σκιάθο ως τόπο διακοπών
Περιφέρεια

Ο Δήμος Σκιάθου τιμά τους πρέσβεις των χωρών, οι πολίτες των οποίων επιλέγουν τη Σκιάθο ως τόπο διακοπών

Η Δημοτική Αρχή σχεδίασε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας των πρέσβεων Ισραήλ, Ιταλίας και της διπλωματικής συμβούλου της Πρεσβείας της Ρουμανίας, για να γνωρίσουν τη σκιαθίτικη φιλοξενία, την ιστορία, τα τοπικά προϊόντα, και τη μοναδική φύση της Σκιάθου.

Στο πλαίσιο δράσεων εξωστρέφειας και συνεργειών για τη προβολή του προορισμού και σε συνέχεια της επιτυχημένης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά 21 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμος Σκιάθου θέλησε να τιμήσει τους πρέσβεις των χωρών, οι πολίτες των οποίων επιλέγουν τη Σκιάθο, ως τόπο διακοπών. Εμπνευστής της ιδέας είναι η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία πρότεινε τη διοργάνωση της συνάντησης των πρέσβεων στη Σκιάθο, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τον Δήμο Σκιάθου.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρέσβης του Ισραήλ, Yosef Amrani, η πρέσβης της Ιταλίας, Patrizia Falcinelli και η διπλωματική σύμβουλους της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ελλάδα, Miora-Florina Pitut.

Η συνάντηση άνοιξε με τον χαιρετισμό του δημάρχου, ο οποίος καλωσόρισε τους πρέσβεις και ανέφερε πως πρόκειται για μία τιμητική συνάντηση που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με θερμή ανταπόκριση από τους Πρέσβεις, καθιερώνοντάς την έτσι ως θεσμό. Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με χώρες που παραδοσιακά η Σκιάθος έχει αναπτύξει συνεργασίες και υψηλή επισκεψιμότητα, ενισχύοντας έτσι τον τομέα του τουρισμού και αποδεικνύοντας ότι μέσα από τη συνέργεια προκύπτει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο κ. Amrani ανέφερε: “Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι στη Σκιάθο μετά από πρόσκληση του δημάρχου να παραστώ και φέτος στη Συνάντηση των Πρέσβεων. Εντυπωσιάστηκα πέρσι τόσο πολύ από τη Σκιάθο πέρσι που ενθουσιάστηκα που μου δόθηκε η ευκαιρία να την επισκεφθώ εκ νέου φέτος.Το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν ισχυρούς πολιτικούς δεσμούς, ωστόσο πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να αναπτύξουμε και επιχειρηματικές και οικονομικές σχέσεις. Γι’αυτόν το λόγο φέτος στην επίσκεψή μου στη Σκιάθο με συνοδεύει ένας Ισραηλινός επιχειρηματίας που ενδιαφέρεται να επενδύσει. Μέσα στην Ελλάδα με τις χίλιες ομορφιές (άλλωστε αυτό είναι το πολύ εύστοχο σλόγκαν του ΕΟΤ “all you want is Greece”), η Σκιάθος είναι ένα από τα πιο υπέροχα μέρη. Συνδιάζει την ομορφιά του Ιονίου με την ανατολική Ελλάδα, τα βουνά, τα υπέροχα νερά και φυσικά την περίφημη ελληνική φιλοξενία με μοναδικό τρόπο”.

Από την πλευρά της η κα Falcinelli αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών. Συγκεκριμένα, είπε: “Ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο Σκιάθου για την πρόσκληση και την εξαιρετική φιλοξενία. Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν ισχυρούς δεσμούς όχι μόνο σε επίπεδο χωρών αλλά και πληθυσμού, λόγω των πολλών ομοιοτήτων μεταξύ των δύο λαών αλλά και των φιλικών δεσμών. Είμαι εντυπωσιασμένη από τις ομορφιές, την ιστορία και την πολιτιστική παράδοση της Σκιάθου, που επιβεβαιώνονται από το γεγονός ότι αποτελεί αγαπημένο τουριστικό DSC 0262 αντίγραφοπροορισμό των Ιταλών. Στόχος μας παραμένει η περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοϊταλικών σχέσεων”.

Η κα Pitut τόνισε: “Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά η πρόσκληση να παραστώ στη Συνάντηση των Πρέσβεων και ευχαριστώ το Δήμαρχο Σκιάθου και την ομάδα του για αυτό. Βρίσκομαι στην Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο και μετά τα υπέροχα λόγια που μου είχε πει η συνάδελφος μου που παρέστη στην Συνάντηση των Πρέσβεων στη Σκιάθο πέρυσι ανυπομονούσα να έρθω. Η Σκιάθος είναι ένα υπέροχο μέρος, με απίστευτη φιλοξενία και μοναδική πολιτιστική κληρονομιά. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τη Ρουμανία και με είμαστε έτοιμοι για την από κοινού δρομολόγηση δράσεων με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων”.

Η Δημοτική Αρχή είχε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας των Πρέσβεων, στο διάστημα των τριών ημερών παραμονής τους, από 20 έως 22 Μαΐου 2022, για να γνωρίσουν τη σκιαθίτικη φιλοξενία, την ιστορία, τα τοπικά προϊόντα, και τη μοναδική φύση της Σκιάθου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού, στο Σπίτι- Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, στο Σκιαθίτικο Σπίτι, καθώς και τον γύρο του νησιού.

Για την επιτυχημένη διοργάνωση ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την χορηγία των αεροπορικών εισιτηρίων των Πρέσβεων, το ταξιδιωτικό πρακτορείο Dolphin of Skiathos για την κάλυψη των μετακινήσεων, τον κ. Λάμπρο Χούμα και το καΐκι “Καλυψώ” για το γύρο του νησιού, την κα Τζένη Αλεξίου για τη χορηγία των αναμνηστικών δώρων, τον Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου για τα παραδοσιακά γλυκά, την κα Χαρά Πασχάλη και την κα Παναγιώτα Φιλαρέτου για την εθελοντική προσφορά τους.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022
25/11/2022
24/11/2022