Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟ ΕΟΤ στηρίζει την ένταξη της Λήμνου στη γερμανική αγορά
Προώθηση προορισμού

Ο ΕΟΤ στηρίζει την ένταξη της Λήμνου στη γερμανική αγορά

Aπό ανάλογο fam trip που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας το 2018,σε συνεργασία με την Aegean Airlines και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προέκυψε πακέτο πολυήμερων διακοπών στον προορισμό, το οποίο διατίθεται από το 2020 στην γερμανική τουριστική αγορά.

Με την στήριξη του ΕΟΤ, ο καταξιωμένος Gερμανός τουριστικός γεωγράφος Stefan Bücker βρέθηκε τη Λήμνο 5-8 Οκτωβρίου, αμέσως μετά το ταξίδι του στην Χαλκιδική. Το ταξίδι εξοικείωσης οργάνωσε  η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με στόχο την ένταξη της Λήμνου στην τουριστική αγορά της Γερμανίας.

Είναι μια ακόμη δράση του ΕΟΤ που εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του Οργανισμού για την προώθηση λιγότερο γνωστών προορισμών της χώρας στο εξωτερικό και τη δημιουργία συγκεκριμένου προγράμματος διακοπών.

Τον κ. Βücker υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του νησιού ο σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης, δημοσιότητας και δημοσίων σχέσεων Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου κ. Στέλιος Μάντζαρης, ο οποίος συνόδευσε τον επισκέπτη στο πλούσιο πρόγραμμα περιηγήσεων και γνωριμίας με το νησί του Ηφαίστου και τους ανθρώπους του.

Η Λήμνος αποτελεί ένα ιδιαίτερα προικισμένο νησί με πλούσιο φυσικό περιβάλλον, μοναδικά πολιτιστικά μνημεία, σημαντικά ιστορικά κατάλοιπα, γαστρονομικές ιδιαιτερότητες και πληθώρα δραστηριοτήτων για την ικανοποίηση κάθε απαιτητικού επισκέπτη.

Ο κ. Βücker αναχώρησε εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές της Λήμνου, αλλά και ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επιμέρους συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού με θέμα τον σχεδιασμό τουριστικού πακέτου για το νησί. Ειδικότερα επαφές πραγματοποιήθηκαν με τον έπαρχο Λήμνου κ. Άγγελο Βλάττα και τον πρόεδρο της Λήμνος Τουριστικής ΑΜΚΕ και εκπρόσωπο του Δήμου Λήμνου κο Χρυσόστομο Ψαρρά, καθώς και με εκπροσώπους μέλη της  Ένωσης Ξενοδόχων και του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων του νησιού.


Συνάντηση με τα στελέχη της ΠΕΔ κ.κ.Αθανάσιο Καραπάτσιο και Δημήτριο Θεοδωρίδη.

Πριν την αναχώρηση του κ. Bücker για τη Γερμανία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Nikopolis Kempinski / Θεσσαλονίκη, συνάντηση εργασίας με στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα με τους κ. Αθανάσιο Καραπάτσιο και Δημήτριο Θεοδωρίδη από την ΠΕΔ και Αθανάσιο Παπαδημητρίου από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας, με θέμα τη λεπτομερή ενημέρωση της ομάδας για την υλοποίηση προγράμματος οριοθέτησης χώρων στάθμευσης τροχόσπιτων σε συνδυασμό με ποδηλατικές διαδρομές στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από ανάλογο fam trip που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας το 2018,σε συνεργασία με την Aegean Airlines και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προέκυψε πακέτο πολυήμερων διακοπών στον προορισμό, το οποίο διατίθεται από το 2020 στην γερμανική τουριστική αγορά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Bücker είναι έμπειρος επαγγελματίας στο σχεδιασμό πολυήμερων εναλλακτικών διακοπών με εξειδίκευση στο σχεδιασμό περιπατητικών, ποδηλατικών, γαστρονομικών διαδρομών και διαδρομών με τροχόσπιτα (συνεργασία με το Touristik büro creActive-travel, την ηλεκτρονική πλατφόρμα προώθησης τουριστικών προγραμμάτων reisequalitaet.de και ιδρυτικό μέλος της πλατφόρμας προώθησης ποδηλατικών προγραμμάτων radreiseguru.de).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

03/10/2022
30/09/2022
29/09/2022
28/09/2022
27/09/2022
26/09/2022