Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟ ΕΟΤ στηρίζει τον ποδηλατικό τουρισμό και ζητά ενίσχυση των υποδομών
Εναλλακτικός τουρισμός

Ο ΕΟΤ στηρίζει τον ποδηλατικό τουρισμό και ζητά ενίσχυση των υποδομών

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, από τη Philoxenia, επεσήμανε την ανάγκη να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια και αγκυλώσεις, προκειμένου να ενισχυθούν οι υποδομές και για να αναπτυχθεί ο ποδηλατικός τουρισμός.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης συμμετείχε το περασμένο τριήμερο, σε δύο σημαντικές για τον θεματικό τουρισμό εκδηλώσεις, στην Άρτα και την Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, χαιρέτησε την έναρξη των εργασιών του Δ’ Πανελλήνιου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε (8-10/11/19) στην Άρτα, ενώ το Σάββατο και Κυριακή 9 και 10 Νοεμβρίου επισκέφθηκε την έκθεση Philoxenia-Hotelia στη Θεσσαλονίκη και μίλησε στην ημερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον ποδηλατικό τουρισμό.


Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης και ο δήμαρχος Άρτας κ. Χρήστος Τσιρογιάννης  στο Δ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού.Στην Άρτα, ο κ. Φραγκάκης τόνισε τη σημασία του θρησκευτικού τουρισμού ως βασικού πυλώνα περαιτέρω ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Ανέφερε: “Η Ήπειρος και ειδικότερα η περιοχή της Άρτας διαθέτει το πολιτιστικό – θρησκευτικό απόθεμα που είναι απαραίτητο για να γίνει μία από τις πρωταγωνίστριες περιοχές προσκυνηματικού τουρισμού στη χώρα”. Ανακοίνωσε ακόμη την έκδοση έντυπου οδηγού για τον προσκυνηματικό τουρισμό από τον ΕΟΤ, ενώ σημείωσε ότι οι ενέργειες προβολής θα πραγματοποιηθούν και στο διαδίκτυο σε ψηφιακή μορφή.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ συναντήθηκε επίσης με τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον δήμαρχο Αρταίων, κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά, καθώς και με τοπικούς φορείς του τουρισμού, ενώ επισκέφθηκε και το Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΟΤ στην Άρτα.
 
Στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Φραγκάκης μίλησε στην ημερίδα της περιφέρειας για τον ποδηλατικό τουρισμό, τονίζοντας τις δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μεταξύ των οποίων και ο τουρισμός ποδηλάτου. Εξήρε τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί στην ευρύτερη περιοχή και επεσήμανε την ανάγκη να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια και αγκυλώσεις, προκειμένου να ενισχυθούν οι υποδομές και για να αναπτυχθεί ο ποδηλατικός τουρισμός.
 
Στο περιθώριο της έκθεσης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τον οποίο συζήτησαν θέματα προβολής της Θεσσαλονίκης, καθώς και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουρισμού στην πόλη, όπως και με τον εντεταλμένο σύμβουλο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τομεάρχη Τουρισμού κ. Αλέξανδρο Θάνο.

Το Δ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας και η Περιφέρεια Ηπείρου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Στόχος του συνεδρίου, η παρουσίαση των Ιερών Προσκυνημάτων και των Προσκυνηματικών Δρόμων της Ηπείρου ως σημαντικού μοχλού τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Συμμετείχαν εκπρόσωποι 70 από τις 82 Μητροπόλεις της χώρας, καθώς και εκπρόσωποι από τις Εκκλησίες Κρήτης, Κύπρου, Βουλγαρίας. Η έναρξη του συνεδρίου έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν Αγίου Μαξίμου του Γραικού, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος χαιρέτισε τις εργασίες του συνεδρίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του. Οι σύνεδροι επισκέφτηκαν τα ιερά μνημεία, μονές και προσκυνήματα της Πρέβεζας, των Ιωαννίνων και της Άρτας, ενώ παρουσιάστηκαν τα προσκυνήματα της Ι. Μητρόπολης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργης.

Στη φωτογραφία, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ Δημήτρης Φραγκάκης στην ημερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον ποδηλατικό τουρισμό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023
30/01/2023
27/01/2023