Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ. Κεφαλογιάννη: Ανυπαρξία σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας
Τα προβλήματα είναι ήδη εκδηλωμένα ή υποβόσκουν σε πολλές περιοχές

Ο. Κεφαλογιάννη: Ανυπαρξία σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Αποσπασματικά θεωρεί τα μέτρα που ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός πριν από μερικές μέρες για την ανακούφιση του κέντρου η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Δήλωση με αφορμή την ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή με θέμα την ανυπαρξία σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στις γειτονιές της Αθήνας έκανε η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

“Η κατάσταση με την εγκληματικότητα στην Αθήνα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Και η κατάσταση αυτή, αφορά πρωτίστως τους κατοίκους της. Αφορά, όμως, και τη δυνατότητά της να ελκύει επισκέπτες Η παρακμή που βιώνει η πόλη είναι πρωτοφανής. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι πως μιλάμε για μια παρακμή καθολική. Για προβλήματα που υπάρχουν στις περισσότερες γειτονιές και κορυφώνονται στο κέντρο. Δεν υπάρχουν μόνο στο κέντρο. Είναι ήδη εκδηλωμένα ή υποβόσκουν σε πολλές περιοχές, ως εκ τούτου, για την έξοδο της Αθήνας από τη σημερινή παρακμή, είναι επιβεβλημένος ένας συνολικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός πριν από μερικές μέρες για την ανακούφιση του κέντρου, είναι επομένως αποσπασματικά.
 
Δε λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα, αλλά απειλούν να ‘ωθήσουν’ την εγκληματικότητα προς τις γειτονιές της Αθήνας.
Οχυρώνουν το κέντρο, αφήνουν όμως απροστάτευτες περιοχές, που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την υπέρ- συσσώρευση παράνομων μεταναστών, την πορνεία, την επαιτεία και το παραεμπόριο, όπως για παράδειγμα τα Πατήσια, η Κυψέλη, τα Σεπόλια, ο Κολωνός. Μετατοπίζουν δηλαδή τον κίνδυνο της παρακμής και της υποβάθμισης αντί να τον εξαλείφουν οριστικά.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, καταθέσαμε ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024