Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜια Φωτογραφία μιλάειΟ τουρισμός που ΔΕΝ θέλουμε

Ο τουρισμός που ΔΕΝ θέλουμε

Τουρίστες έκλεψαν τεράστια ελληνική σημαία στη Ρόδο και έγραψαν συνθήματα κατά της Ελλάδας.

Η ελληνική σημαία, 28 τετραγωνικών μέτρων που υψώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο μεσαιωνικό φρούριο “Φερακλός” ή “Φαρακλενόν Κάστρο”, σε ύψος 85 μέτρων με θέα το Χαράκι στην ανατολική ακτή του νησιού της Ρόδου, “κατέβηκε” από τρεις 20χρονους Ολλανδούς τουρίστες, που δήλωσαν μεθυσμένοι. Όπως είπαν δεν καταλάβαιναν τι έκαναν (οι δράστες είχαν κόψει το σχοινί, προκάλεσαν φθορές στον ιστό, ενώ άφησαν ένα προκλητικό μήνυμα κατά της Ελλάδας στα αγγλικά).

Συνελήφθησαν αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Ιουλίου 2022 στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, κατηγορούμενοι για προσβολή εθνικού συμβόλου και κλοπή. Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, είπαν ότι δεν ήθελαν να προσβάλουν το σύμβολο της Ελλάδας ούτε να παραβούν κάποιο νόμο κι ότι την επόμενη ημέρα όταν ξύπνησαν συνειδητοποίησαν ότι είχαν κάνει μια ανόητη κίνηση αλλά δεν ήξεραν πως να επιστρέψουν τη σημαία. Οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα της Παρασκευής, κατόπιν προφορικής εντολής της Εισαγγελέως Υπηρεσίας.

Η ύψωση της ελληνικής σημαίας ήταν μια συμβολική κίνηση – πρωτοβουλία του ερμηνευτή Γιώργου Γιαννιά, ο οποίος κατάγεται από τη Μαλώνα.

(Οι φωτογραφίες του κειμένου είναι της κας Λαμπρινής Μόσχου, από το facebook. Η κεντρική φωτογραφία από την ύψωση της σημαίας, πριν το δυσάρεστο περιστατικό).

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024