Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟι Δελφοί το σκηνικό της εκκίνησης του 3ου ετάπ στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας
Αθλητικός τουρισμός

Οι Δελφοί το σκηνικό της εκκίνησης του 3ου ετάπ στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Από το Μουσείο των Δελφών και μετά το τελετουργικό του 'Όρκου των Αθλητών', το πελοτόν κατευθύνεται στην Καρδίτσα.

Η θρυλική Πυθία, των χρησμών της αρχαίας Ελλάδας, περιμένει τους ποδηλάτες για να εκκινήσουν σήμερα το 3ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Οι Δελφοί, ο κατά την αρχαιότητα “ομφαλός της γης”, πνευματικό κέντρο και σύμβολο ενότητας του Αρχαίου Πολιτισμού της Ελλάδας, κλέβουν την παράσταση και φιλοδοξούν να δώσουν δίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο συμβολικό μήνυμα ειρήνης κι αλληλεγγύης.

Από το Μουσείο των Δελφών, το πελοτόν θα ποδηλατήσει με κατεύθυνση δυτική, μέχρι και το χωριό Χρισσό, που βρίσκεται σε υψόμετρο 200m, πάνω από τον Ελαιώνα της Άμφισσας για να κατευθυνθούν προς τον τερματισμό της Καρδίτσας.

Δελφοί – Καρδίτσα

  • Πόλη εκκίνησης: Δελφοί
  • Πόλη τερματισμού: Καρδίτσα
  • Απόσταση: 171,6 χλμ.
  • Υψομετρικά 2.232 μ.
  • 31.0 χλμ.: ΚοΜ 1 – Κατ. 2 / Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας
  • 88.4 χλμ.: 1ο ενδιάμεσο σπριντ / Λιανοκλάδι
  • 110.5 χλμ.: ΚοΜ 2 – Κατ. 2 / Τρίλοφο
  • 155.9 χλμ.: 1ο ενδιάμεσο σπριντ / Καλλιφώνι
  • Τηλεοπτική κάλυψη 14:00 (est) – ERTFlix

Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες διαδρομές στον κόσμο, που ονειρεύονται να τρέξουν πολλοί επαγγελματίες ποδηλάτες, καθώς εμπεριέχει, άπλετη δράση και διεξάγεται σε ένα “τερέν” παγκόσμιας φήμης και ενδιαφέροντος.

Η ομάδα τέχνης & χορού ΑΤΡΑΠΟΣ ετοίμασε ένα αντιπροσωπευτικό τελετουργικό με Δελφικούς Ύμνους,  αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα από τα ελάχιστα δείγματα αρχαίας ελληνικής μουσικής. 7 ιέρειες και 5 μουσικοί μπροστά από το άγαλμα του Προμηθέως, σε ένα μοναδικό δρώμενο, που αναδεικνύει τις ρίζες και τον τόπο και ζωντανεύει το χθες στους συμμετέχοντες αλλά και στους παριστάμενους. Ο παιάνας προς τιμήν του Απόλλωνος του Λιμένιου του Θοίνου, Αθηναίου, βρέθηκε σμιλεμένος σε έναν εξωτερικό τοίχο του θησαυρού των Αθηναίων στους Δελφούς, το 1893.

Καρδίτσα και Λάρισα πόλεις ποδηλάτου
Με τη Θεσσαλία πρωτοπόρο και πρωταγωνίστρια σε παράλληλες δράσεις ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας στοχεύει στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή πολιτών με το ποδήλατο ως μέσο Αθλησης, Ψυχαγωγίας και Μετακίνησης. Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνονται στις δύο πόλεις με τον Δήμο Λαρισαίων να απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στο μεγάλο αθλητικό γεγονός, παίρνοντας μέρος σε μια μεγάλη γιορτή η οποία θα αγκαλιάσει όλη την πόλη. Ο Δήμος Λαρισαίων σε στενή συνεργασία με τη Cycling Greece δηλώνει πανέτοιμς να φιλοξενήσει τους αναβάτες της παγκόσμιας ποδηλασίας, και να βγάλει τον κόσμο έξω να συμμετάσχει στις δράσεις και να χειροκροτήσει τους αθλητές.

Το TravelDailyNews είναι χορηγός Επικοινωνίας του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/01/2023
25/01/2023
24/01/2023
23/01/2023
20/01/2023