Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟι Σπέτσες για 5η χρονιά στους vintage ρυθμούς του Tweed Run
Αθλητικός τουρισμός

Οι Σπέτσες για 5η χρονιά στους vintage ρυθμούς του Tweed Run

Κατά τη διάρκεια του Tweed Run πραγματοποιήθηκε mini workshop με συμβουλές και εμπειρίες από συλλέκτες, καθώς και ανθρώπους που ασχολούνται με την αναπαλαίωση και συντήρηση ποδηλάτων.

Το Tweed Run χάρισε για 5η συνεχή χρονιά στιγμές μοναδικής ρετρό αισθητικής στις Σπέτσες. Η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση, εμπνευσμένη από την κομψότητα και τον ρομαντισμό περασμένων εποχών, διοργανώθηκε για 5η φορά από το Poseidonion Grand Hotel σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου και Μεγάλο Χορηγό το Hendrick’s Gin.

Από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής οι συμμετέχοντες άρχισαν να καταφθάνουν στο lobby του Poseidonion Grand Hotel από διάφορα σημεία της Ελλάδας, με τις προσεγμένες ενδυμασίες τους και τα καλογυαλισμένα κλασικά ποδήλατά τους, με το παλαιότερο να χρονολογείται από το 1897. Το Σάββατο, η αγαπημένη τελετουργία προετοιμασίας πριν από την έναρξη της βόλτας ξεκίνησε από νωρίς στο ξενοδοχείο, με την περιποίηση των κυριών, το moustache grooming για τους κυρίους, καθώς και τις τελευταίες “πινελιές” στη συντήρηση των ποδηλάτων.

Η ποδηλατάδα ξεκίνησε στα στενά των Σπετσών και συνέχισε στον παραλιακό δρόμο του νησιού, με πρώτη στάση στο Παλιό Λιμάνι. Οι συμμετέχοντες συνέχισαν για την περιοχή του Φάρου, όπου και έλαβε χώρα ένα british-style πικνίκ από την ομάδα catering του Ποσειδωνίου και Hendrick’s Gin & Tonics. Η στάση ολοκληρώθηκε με ζεστούς λουκουμάδες και τσάι, για να δοθεί και πάλι η εκκίνηση για την επιστροφή στο ιστορικό ξενοδοχείο.

Στη συνέχεια ακολούθησε στο lobby του Ποσειδωνίου το vintage beauty pageant ή αλλιώς τα καλλιστεία, ένα από τα κορυφαία στιγμιότυπα του Tweed Run, με τους συμμετέχοντες να διακρίνονται στις κατηγορίες “Καλύτερη Ενδυμασία Ανδρών”, “Καλύτερη Ενδυμασία Γυναικών”, “Καλύτερη Ομαδική Συμμετοχή”, “Καλύτερο Μουστάκι”, και “Νεότερος” – “Νεότερη” για τις παιδικές συμμετοχές. Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν η κα Μαριάννα Χαλκιαδάκη από το PR team της ΑΜΒΥΞ, η κα Ντιάνα Γρηγοροπούλου, style editor του “Madame Figaro”, ο κ. Παναγιώτης Γρηγορίου, ιδιοκτήτης του 1900 The Barber Shop, η κα Ιλιάδα Κλάνγκου, founder του blog Kiss Laurene και o κ. Δημήτρης Τσακούμης, founder του blog Dimitris Goes. Τα βραβεία στους πρώτους νικητές απένειμε η κα Μάγδα Βαρδαξή, Senior Brand Manager του Hendrick’s Gin.

Αποκορύφωμα του event ήταν το πάρτι του Σαββάτου στο Poseidonion Grand Hotel με cocktails από τo Hendrick’s Gin και εμφανίσεις ξεχωριστής κομψότητας που έκλεψαν την παράσταση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο θερινό “Σινέ Τιτάνια” των Σπετσών με τα Concours d’ Elegance των ποδηλάτων όπου ακολούθησαν οι βραβεύσεις από τον κ. Θανάση Σινάνογλου, ιδιοκτήτη του Ελληνικού Μουσείου Ποδηλάτου και την κα Βαρδαξή να απονείμει το βραβείο “Best of Show”. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε mini workshop με συμβουλές και εμπειρίες από συλλέκτες, καθώς και ανθρώπους που ασχολούνται με την αναπαλαίωση και συντήρηση ποδηλάτων.

Το 5ο Tweed Run διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024