Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το Spetsathlon 2014
Αθλητικός τουρισμός

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Spetsathlon 2014

Το Spetsathlon 2014 συνδιοργανώθηκε από την εταιρεία Communication Lab, η οποία διοργανώνει, επίσης, το Spetses mini Marathon (10-12 Οκτωβρίου 2014) και από την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.)

Με επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών, πραγματοποιήθηκε 25 με 27 Απριλίου το 2ο Spetsathlon. Οι αθλητές έσπευσαν στις Σπέτσες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού και απόλαυσαν τις διαδρομές του αγώνα στην κολύμβηση, την ποδηλασία και το τρέξιμο.

Το Τρίαθλο των Σπετσών αποτελεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, πλέον έναν ισχυρό θεσμό αφού με πάνω από 400 τριαθλητές, 200 ποδηλάτες ειδικά για τον Ποδηλατικό Αγώνα, 250 εθελοντές και περισσότερους από 1.500 επισκέπτες συνολικά καθιερώνεται ως μία εκ των δημοφιλέστερων αθλητικών διοργανώσεων στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή μάλιστα αθλητών από 17 διαφορετικές χώρες.

Το Spetsathlon 2014, συνδιοργανώθηκε από την εταιρεία Communication Lab, η οποία διοργανώνει, επίσης, το Spetses mini Marathon (10-12 Οκτωβρίου 2014) και από την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), η οποία ήλεγξε άψογα την αγωνιστική διαδικασία με τρεις διεθνώς πιστοποιημένους κριτές. Στόχος της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, δρος Μαρίνας Κουταρέλλη ήταν μέσα από τις αθλητικές διαδρομές να αναδειχθεί η φυσική ομορφιά, η αρχιτεκτονική και ο χαρακτήρας των Σπετσών. Στο πλαίσιο αυτό οι αθλητές του αγώνα τριάθλου που έλαβε χώρα την Κυριακή 27 Απριλίου με δύο διαδρομές: Spetses Triathlon Sprint (750 μέτρα κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο) και Spetses Triathlon Endurance (1500 μέτρα κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο) πέρασαν από το Παλιό Λιμάνι, παράλληλα στα ιστορικά καρνάγια των Σπετσών, ενώ στον αγώνα ποδηλασίας 25 χλμ. που διεξήχθη το Σάββατο 26 Απριλίου, για πρώτη φορά, οι αθλητές έκαναν τον πλήρη γύρο του νησιού. Μάλιστα, την προηγούμενη ημέρα, το  Athletes’ Briefing από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα κ. Βασίλη Κρομμύδα και την Ε.Ο.ΤΡΙ. έλαβε χώρα στο Μουσείο Μπουμπουλίνας, οικία της θρυλικής ηρωίδας της Επαναστάσεως.

Ο Δήμος Σπετσών, αλλά και η τοπική κοινωνία στήριξε ενεργά το Spetsathlon με τους πάνω από 250 εθελοντές, αλλά και το δυναμικό “παρών” του Εμπορικού Συλλόγου, που παρείχε ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες σε καφέ, μπαρ και ξενοδοχεία.

Η κα Κουταρέλλη τόνισε: “Για μία ακόμη φορά οι Σπέτσες απέδειξαν πως εκτός από ένα υπέροχο νησί αποτελούν και πόλο έλξης για κορυφαία αθλητικά γεγονότα. Το φετινό ρεκόρ συμμετοχών και η παρουσία κορυφαίων ονομάτων του αθλητισμού το απέδειξαν περίτρανα για άλλη μία φορά. Η επιτυχία του αγώνα στηρίχθηκε στη μοναδική ομάδα που έχουμε δημιουργήσει, στους δεκάδες εθελοντές, και σε όλους τους Σπετσιώτες που με θέρμη αγκαλιάζουν κάθε μας προσπάθεια και δουλεύουν άοκνα στο να σχεδιάσουμε κοινούς στόχους και να τους πραγματοποιήσουμε. Ευχαριστώ θερμά για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη στο έργο μας όλους τους Σπετσιώτες. Τέλος, υπόσχομαι ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό Spetsathlon 2015 και ανανεώνω το ραντεβού μας για το Spetses mini Marathon του Οκτωβρίου”.

Ο κ. Γεώργιος Γερόλυμπος, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, δήλωσε: “Με τη συμμετοχή στη διοργάνωση του 2ου Spetsathlon, η Ε.Ο.ΤΡΙ. πέτυχε για ακόμη μία φορά το στόχο της προώθησης και ανάπτυξης του αθλήματος στη χώρα μας. Η διεθνής εμπειρία της ελληνικής ομοσπονδίας βοήθησε τα μέγιστα στη διοργάνωση του συναρπαστικού και ταχέως αναπτυσσόμενου τριάθλου στις πανέμορφες και απόλυτα ασφαλείς διαδρομές των Σπετσών”.

“Το Spetsathlon με τα αθλητικά ιδεώδη που το διαπνέουν αποτελεί έμπνευση για όλους μας. Θα ήθελα να συγχαρώ την επίτιμη πλέον Δημότη του νησιού, Μαρίνα Κουταρέλλη, για την επιτυχία του 2ου Αγώνα Τριάθλου στο νησί των Σπετσών”, είπε ο δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης.

Το Spetsathlon τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Δήμου Σπετσών. Φορέας Πρωτοβουλιών ήταν το Poseidonion Grand Hotel.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024