Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟλοκληρώθηκε ο διαγωνισμός παραχώρησης χώρου για υδατοδρόμιο στην Τήνο
Υδατοδρόμια

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός παραχώρησης χώρου για υδατοδρόμιο στην Τήνο

Η Τήνος είναι το πρώτο νησί στις Κυκλάδες που ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για υδατοδρόμιο, με την εταιρεία Υδατοδρόμιο Τήνου ΙΚΕ να ορίζεται ανάδοχος του.

Ανάδοχος της διαδικασίας παραχώρησης χώρου για το υδατοδρομίο της Τήνου ορίστηκε η εταιρεία «Υδατοδρόμιο Τήνου ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A. μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού που συστήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου & Άνδρου.
 
Είναι το πρώτο νησί στις Κυκλάδες που ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για υδατοδρόμιο και ακολούθησε τον δρόμο της επιλογής αναδόχου επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει εξ αρχής την υποβολή αίτησης για αδειοδότηση, θα κατασκευάσει το υδατοδρόμιο και στη συνέχεια θα αναλάβει ως Φορέας Λειτουργίας Υδατοδρομίου. Το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο της Τήνου & Άνδρου δεν επιβαρύνεται με οποιοδήποτε κόστος.
 
Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. προχωράει με σταθερά βήματα και αναμένεται σύντομα να έχει ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων και στις Κυκλάδες.
 
Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρει “Η Τήνος είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς με πολλούς επισκέπτες και αυξημένο τον θρησκευτικό τουρισμό που πολύ σύντομα θα αποκτήσει διασύνδεση με όλη την Ελλάδα μέσω των υδροπλάνων… Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους πιθανούς προορισμούς, οι οποίοι θα οδηγήσουν και στην προώθηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Στοχεύουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπτυξης δικτύου υδατοδρομίων όπου θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση της Τήνου με την υπόλοιπη Ελλάδα.”
 
Η Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων και σε άλλα νησιά και σύντομα θα έχει αναπτύξει προορισμούς προς όλη την Ελλάδα. Παράλληλα πολλοί Δήμοι και Λιμενικά Ταμεία έχουν προκηρύξει τις διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος και διαγωνισμούς για τα υδατοδρόμια τους και άλλοι προχωράνε με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για τις παραχωρήσεις στα λιμάνια τους.
 
Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, εκπρόσωποι του δήμου και της αναδόχου εταιρείας επισκέφτηκαν το σημείο που θα αναπτυχθεί το υδατοδρόμιο.

 

Στην φωτογραφία ο προέδρος & αντιπρόεδρος της Hellenic Seaplanes με τον δήμαρχο Τήνου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
 
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024