Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟλοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός στην Ελλάδα, με ανάδοχο ιδιώτη επενδυτή, για υδατοδρόμιο
Αερομεταφορές

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός στην Ελλάδα, με ανάδοχο ιδιώτη επενδυτή, για υδατοδρόμιο

Το υδατοδρόμιο Σκύρου, λόγω της κεντρικής του θέσης θα έχει διασύνδεση με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με τη βόρεια Ελλάδα, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Εύβοια, το Βόλο και με το Μητροπολιτικό της Αθήνας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαγωνιστική διαδικασία παραχώρησης χώρου για τη δημιουργία υδατοδρομίου Σκύρου εντός της ζώνης λιμένα Λιναριάς. Ανάδοχος επενδυτής αναδείχτηκε η εταιρεία Υδατοδρόμιο Σκύρου ΙΚΕ, θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ/Hellenic Seaplanes SA, μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού που συστήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου.

Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA/Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σταθερά βήματα. Η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει πτήσεις με υδροπλάνα μέσα στο 2014 και στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργήσει δίκτυο με υδατοδρόμια σε όλη την χώρα, με το υδατοδρόμιο Σκύρου να ανοίγει τον χορό των ιδιωτικών επενδύσεων σε  υδατοδρόμια δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος συνοδευόταν από το γενικό διευθυντή και αντιπρόεδρο της εταιρείας κ. Μιχάλη Ασσαριώτη.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο Σκύρου κ. Αντωνόπουλος δήλωσε: “Σήμερα, με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας σηματοδοτείται μια νέα εποχή για το νησί, αναπτύσσουμε μια νέα δραστηριότητα, ένα νέο μέσο συγκοινωνίας, το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Σκύρου. Μας δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης με νέους προορισμούς σε όλο το Αιγαίο και την Ηπειρωτική Ελλάδα με στόχο την διαμόρφωση ενός αναπτυξιακού, τουριστικού και κοινωνικού περιβάλλοντος που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων επιλογών για τους  Σκυριανούς, αλλά και τους επισκέπτες της Σκύρου. Ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, νιώθω ευτυχής που πρωτοστατήσαμε στο τομέα των υδατοδρομίων, δείχνοντας έτσι την κατεύθυνση που θα περιορίσει την νησιωτική απομόνωση στη χώρα μας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes SA, το υδατοδρόμιο Σκύρου λόγω της κεντρικής του θέσης θα έχει διασύνδεση με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με Βόρεια Ελλάδα, με Σποράδες, με Κυκλάδες, με Εύβοια, με Βόλο, και με το Μητροπολιτικό της Αθήνας.

Η Hellenic Seaplanes επισήμανε o κ. Χαραλάμπους είναι έτοιμη να ξεκινήσει την διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων και σε άλλα νησιά, έτσι ώστε να αναπτύξει ένα βιώσιμο δίκτυο με προορισμούς και  τουριστικές διαδρομές. Επίσης, υποστήριξε ότι τα υδροπλάνα θα παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στον τομέα της υγείας με τις αεροδιακομιδές των ασθενών, αλλά και στον τουρισμό υγείας. Καταλήγοντας ο κ. Χαραλάμπους είπε “η νησιώτικη Ελλάδα δεν έχει παρά να υποστηρίξει και να δρομολογήσει τα υδροπλάνα άμεσα για ένα καλύτερο αύριο“.

“Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τις διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες που πολύ πιθανόν να μας στοιχήσει την χρονιά αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Με την εισαγωγή της Ελλάδας στις αγορές δίνουμε και εμείς το δικό μήνυμα ανάπτυξης και αισιοδοξίας για μια καλύτερη Ελλάδα” τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Ασσαριώτης.

Τις προσεχείς ημέρες, η εταιρεία Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ θα προχωρήσει με νέα σειρά επισκέψεων σε νησιά και λιμάνια για να ενισχύσει την προσπάθεια ανάπτυξης δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024