Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠεριβαλλοντικό πρόγραμμα από το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα από το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa

Το πρόγραμμα περιέλαβε το σχεδιασμό πάνινης τσάντας, η οποία διανέμεται ήδη από τις 18 Ιουλίου έως και τις αρχές Οκτωβρίου σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης και υποστηρικτές του προγράμματος. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στα τρία Λύκεια της Θήρας.

Το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, σε συνεργασία με τη μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη και στο πλαίσιο του πολυεπίπεδου προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, εγκαινιάζει το περιβαλλοντικό πρόγραμμα “We Are The Environment”, δίνοντας πνοή σε ένα προϊόν κοινωνικής ευθύνης, στην πάνινη τσάντα “WaterΒag”.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα που εδράζεται στους πυλώνες της εκπαίδευσης και της κοινωνικής προσφοράς και περιλαμβάνει δύο φάσεις, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη συνεργασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για έναν κοινό καλό σκοπό.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος, οι μαθητές των τριών Λυκείων της Θήρας ενημερώθηκαν για σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα, με έμφαση στη μόλυνση που προκύπτει από την αλόγιστη χρήση του πλαστικού, μέσω διαδραστικών εκπαιδευτικών εργαστηρίων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και τη συμμετοχή των περιβαλλοντικών φορέων και οργανώσεων Αρχιπέλαγος – Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Προστασίας, Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων (ΣΕΩΚ), Aegean Rebreath, iSea και Greenest/ΕΜΠ.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος περιέλαβε τον σχεδιασμό της πάνινης τσάντας “Waterbag”, η οποία διανέμεται ήδη από τις 18 Ιουλίου έως και τις αρχές Οκτωβρίου σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης και υποστηρικτές του προγράμματος. Τα έσοδα από τις πωλήσεις της πάνινης τσάντας, θα διατεθούν στα τρία σχολεία που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Τα σημεία πώλησης, αλλά και ταυτόχρονα οι υποστηρικτές που “αγκάλιασαν” το πρόγραμμα είναι: το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης – SAF, το Κτήμα Αργυρού, το Κτήμα Σιγάλα, το εστιατόριο Μπρούσκο, ο Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης, η Συνεταιριστική Ένωση Οινοποιών Σαντορίνης – Santo Wines, τα καταστήματα Ammos, το Mediterranean Dive Club, τα κοσμηματοπωλεία Poniros, το εστιατόριο Oia Vineyart και τα ξενοδοχεία του Ομίλου Επιχειρήσεων Μεταξά, Santo Maris Oia στην Σαντορίνη, Creta Maris και Candia Maris στην Κρήτη. Επίσης, το πρόγραμμα χαίρει της υποστήριξης και άλλων σημείων εκτός της Σαντορίνης, όπως το Μουσείο Μπενάκη και η Gallerie Marneri στην Αθήνα, και τέλος το Idea Café and Emporium στην Σκόπελο. Επίσημος υποστηρικτής μετακινήσεων είναι η Blue Star Ferries.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024