Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠλωτό φράγμα η πιθανή λύση για τις μέδουσες στο Κορινθιακό ενόψει καλοκαιριού
Περιφέρεια

Πλωτό φράγμα η πιθανή λύση για τις μέδουσες στο Κορινθιακό ενόψει καλοκαιριού

Σύσκεψη για τη διερεύνηση της δυνατότητας τοποθέτησης πλωτών φραγμάτων για την αντιμετώπιση των μεδουσών, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συμμετοχή του Σ.Π.Ο.Α.Κ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) κ. Σταμάτης Χαλβατζής και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κ.κ. Νίκος Βαλαούρας (αντιδήμαρχος Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας), Στέλιος Σαλαπατάρας (Δ.Σ Λεβαδέων) και Ντίνος Τυρηνόπουλος (Δ.Σ. Θηβαίων) παρέστησαν σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσαν από κοινού η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Ευάγγελος Κατσαγούνος με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Αναστασίου Γεωργίου και του αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ιωάννη Περγαντά, καθώς και του προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη και του αντιδημάρχου Θηβαίων κ. Αναστάσιου Καμούτση και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν η διερεύνηση δυνατότητας αντιμετώπισης του έκτακτου φαινομένου που δημιουργεί ο υπερπληθυσμός των μεδουσών, για τους λουόμενους στις παραλίες του Κορινθιακού Κόλπου.

Ο πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. ενημέρωσε τους παριστάμενους για όλες τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που έγιναν εκ μέρους μας το τελευταίο διάστημα για το θέμα αυτό, καθώς και για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, της τοποθέτησης πλωτού φράγματος σε παραλία του Κορινθιακού, μετά την σχετική τροποποίηση του νόμου, έτσι ώστε να διαπιστωθεί στην πράξη εάν διασφαλίζεται η προστασία των λουομένων.

“Σε περίπτωση δε που αυτό καταστεί δυνατό και υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, εισηγηθήκαμε την εξεύρεση τρόπου χρηματοδότησης τέτοιων πλωτών φραγμάτων εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς επίσης και τη διευκόλυνση των υπηρεσιών της Περιφέρειας προς τους ενδιαφερόμενους, για την επίσπευση της διαδικασίας αδειοδότησης. Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε από όλους τους παριστάμενους η διαρκής επικοινωνία και συνεργασία για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022