Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠοδηλατικές δράσεις σε Λάρισα και Χανιά στα πλαίσια του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας
Ποδηλατικός τουρισμός

Ποδηλατικές δράσεις σε Λάρισα και Χανιά στα πλαίσια του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Ποδηλατική ξενάγηση στα αρχαία μνημεία διοργάνωσε ο Δήμος Λάρισας, ενώ μαθητές στα Χανιά δημιουργούν με θέμα το ποδήλατο.

Με επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Cycling in anchient Larissa” από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στα πλαίσια του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ως πρόδρομη δράση.

Οι νέοι της πόλης συμμετείχαν σε μια ποδηλατική ξενάγηση σε σημαντικά μνημεία της Λάρισας όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να συζητήσουν για την ιστορία της πόλης μας αξιοποιώντας τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν στο αστικό δίκτυο κατά την εφαρμογή του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Η διαδρομή την οποία ακολούθησαν οι ποδηλάτες του δημοτικού συμβουλίου νεολαίας ήταν η εξής: Πλατεία Λαού, Πλατεία Μπλάνα, Τείχη Ιουστινιανού, Γενί Τζαμί, Μπαϊρακλί Τζαμί, Φρούριο (Μπεζεστένι, Λουτρό, Βασιλική Αγίου Αχιλλείου), Κοίτη Πηνειού, Β΄ Αρχαίο Θέατρο.

Στη δράση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας και ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας & Συστημάτων Έξυπνης πόλης κ. Ντίνος Διαμάντος. Η ξενάγηση έγινε από την κα Κατερίνα Ζάχου η οποία για 2,5 ώρες ενημέρωσε τους ποδηλάτες για την ιστορική πορεία των μνημείων της Λάρισας.

Τα Χανιά με τη σειρά τους διοργάνωσαν εργαστήριο δεξιοτήτων με τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων να παρουσιάσουν στο παλιό λιμάνι τις εργασίες που είχαν κάνει με θέμα το ποδήλατο, στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων.

Με την υποστήριξη της υπεύθυνης καθηγήτριας δούλεψαν πάνω σε μια ιστορική αναδρομή του ποδήλατου, στους ασφαλείς κανόνες οδήγησης με ποδήλατο, στα οφέλη για το χρήστη και το περιβάλλον. Δημιούργησαν με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας ζωγραφιές θεματικές που θα έχουν όλοι την ευκαιρία να θαυμάσουν μαζί με τις ζωγραφιές όλων των άλλων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε έκθεση που θα διοργανώσει ο Δήμος σε λίγες μέρες.

Σημειώνεται ότι ο τερματισμός του 1ου και ιδιαίτερα απαιτητικού ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, θα λάβει χώρα έξω από τα Νεώρια στο παλιό Λιμάνι των Χανίων. Το ραντεβού όλων, μαθητών, και κατοίκων της πόλης των Χανίων ανανεώνεται για το απόγευμα της 27η Απριλίου, όπου οι 140 διεθνείς αναβάτες θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024