Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠΟΕΣΕ: 'Να μη στοχοποιούνται οι επιχειρήσεις μας ως εστίες μετάδοσης του ιού'
Εστίαση

ΠΟΕΣΕ: 'Να μη στοχοποιούνται οι επιχειρήσεις μας ως εστίες μετάδοσης του ιού'

Η ΠΟΕΣΕ διαμαρτύρεται έντονα διότι δεν εκλήθη σε σύσκεψη στην Κοζάνη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τοπικούς βουλευτές και αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους o τοπικός Σύλλογος.

Η ΠΟΕΣΕ “με λύπη της πληροφορήθηκε ότι κατά τη σύσκεψη του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου 2020 στην Κοζάνη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά με τοπικούς βουλευτές και αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους, έγινε ονομαστική αναφορά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης της Κοζάνης, ως δήθεν εστίες μετάδοσης του ιού”.

Η ΠΟΕΣΕ διαμαρτύρεται έντονα διότι δεν εκλήθη στη σύσκεψη o τοπικός Σύλλογος, “αν και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος βρίσκονται κυριολεκτικά στην ‘πρώτη γραμμή’ της προσπάθειας αποτροπής της εξάπλωσης”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία.

“Διαμαρτύρεται όμως εντονότερα διότι εν τη απουσία του Συλλόγου και των επιχειρηματιών στοχοποιήθηκαν αβασάνιστα και χωρίς καμία απόδειξη και μάλιστα ονομαστικά συγκεκριμένες επιχειρήσεις με προφανείς αρνητικές συνέπειες, για τις ίδιες και τον Κλάδο. Χωρίς να δοθεί η δυνατότητα να ερωτηθούν οι αρμόδιοι, από ποια στοιχεία προκύπτει ο εντοπισμός των συγκεκριμένων εστιών, σε περίπτωση εντοπισμού ποια μέτρα έλαβαν οι αρμόδιοι για την προστασία των επιχειρήσεων και των πολιτών και τέλος ποιό το ποσοστό των κρουσμάτων που τυχόν συνδέεται με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα, αν ισχύει αυτό που ανέφερε ο κ. περιφερειάρχης σε τοπικό μέσο ενημέρωσης περί 41 θυλάκων με πολλά κρούσματα σε 41 περιοχές της Κοζάνης, γιατί ο κ. Χαρδαλιάς επέλεξε να αναφερθεί σε μόνο 4-5 θύλακες; Και σε τι διαφέρει άραγε η μεταδοτικότητα του ιού στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε σχέση με άλλους μεγάλους χώρους εργασίας του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα, ώστε να στοχοποιούνται μόνο οι επιχειρήσεις μας; Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προχώρησε το Υπουργείο όταν άρχισε να οξύνεται η κατάσταση; Έλαβε κάποια επιπλέον προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί το lockdown; Βελτιώθηκε η αποτελεσματικότητα της ιχνηλάτησης; Συνεργάστηκε καλύτερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης (αλήθεια οι τοπικοί άρχοντες συμφωνούν με τον κ. Χαρδαλιά;).

Κατόπιν αυτών καλούμε και παρακαλούμε το υπουργείο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και τεκμηριωμένοι όταν αναφέρονται σε επιχειρήσεις και να ενημερώνουν και να συνεργάζονται με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, ιδίως του Κλάδου της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων που σηκώνουν δυσανάλογα μεγάλο βάρος της προσπάθειας ελέγχου της επέκτασης της πανδημίας. Αναμένουμε λοιπόν την ανασκευή της δήθεν ενημέρωσης”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024