Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροοπτικές τουριστικής συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με την Αίγυπτο
Τουριστική πολιτική

Προοπτικές τουριστικής συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με την Αίγυπτο

Ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αιγύπτου εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την πολιτιστική κληρονομιά της Δυτικής Ελλάδας, την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και το εμπορευματικό λιμάνι της Πάτρας και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας μέσω του λιμένος Κατακόλου.

Την προοπτική συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Αίγυπτο συζήτησαν κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Καρπέτας και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος με τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Αιγύπτου Dr. Hishan Darwish.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Δυτική Ελλάδα και συμφώνησαν πως είναι πιθανή μία συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ενώ συζητήθηκαν και διάφορα θέματα πολιτισμού και τουρισμού.

Ο κ. Darwish εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και το εμπορευματικό λιμάνι της Πάτρας και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας μέσω του λιμένος Κατακόλου.

Ο κ. Darwish είναι επίσης καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο Καΐρου και διευθυντής του Μορφωτικού Κέντρου της Αιγύπτου στην Ελλάδα και μαζί του κατά την επίσκεψη ήταν η προϊσταμένη της Επιστημονικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κα Σοφία Χριστοπούλου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024