Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠροώθηση Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής ως χειμερινών προορισμών στη Γερμανία
Προώθηση προορισμού

Προώθηση Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής ως χειμερινών προορισμών στη Γερμανία

Στελέχη γερμανικών τουριστικών γραφείων επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη, την ορεινή Πιερία και την ορεινή Χαλκιδική.

Την πόλη της Θεσσαλονίκης, την ορεινή Πιερία και την ορεινή Χαλκιδική, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στελέχη γερμανικών τουριστικών γραφείων, κατά τη διάρκεια ταξιδίου εξοικείωσης (fam trip) που υλοποίησε από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) και την υποστήριξη του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας. Στόχος του ταξιδιού ήταν η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως ιδανικού χειμερινού city break προορισμού, που σε συνδυασμό με τις κοντινές ορεινές περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, ικανοποιούν και τον πλέον απαιτητικό χειμερινό τουρίστα, προσφέροντας ποικιλία επιλογών και εμπειριών.


Στιγμιότυπα από την περιήγηση των στελεχών των γερμανικών τουριστικών γραφείων στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και κατά τη διάρκεια πεζοπορίας από το Λιτόχωρο στο φαράγγι του Ενιπέα στον Όλυμπο.Οι Γερμανοί επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, τους οποίους συνόδευσαν εκπρόσωπος του ΕΟΤ, του Ιδρύματος για τον Τουρισμό Willy Scharnow και της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines, που ανέλαβε τη μεταφορά της αντιπροσωπείας, περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα και την αγορά της Θεσσαλονίκης και γνώρισαν την πλούσια γαστρονομία της πόλης. Ακόμη, επισκέφθηκαν την τουριστική έκθεση Philoxenia, όπου είχαν σύντομες συναντήσεις με την πρόεδρο του ΟΤΘ, κα Παρασκευή Πατουλίδου, και τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρη Τάσιο, ενώ παρακολούθησαν και προβολή ταινίας στο πλαίσιο του 60ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με εισιτήρια που παραχώρησε ο φορέας διοργάνωσής του.

Εξάλλου, στις μονοήμερες εκδρομές στην ορεινή Πιερία (Όλυμπος) και Χαλκιδική (Χολομώντας), οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν την εγγύτητα των τουριστικών αυτών προορισμών με τη Θεσσαλονίκη, να απολαύσουν μοναδικές περιπατητικές διαδρομές στη φύση, να περιηγηθούν σε παραδοσιακά χωριά και να γευτούν τοπικά προϊόντα. Κατά την επίσκεψή τους στην Πιερία, ενημερώθηκαν, επίσης, για τα πλεονεκτήματα της περιοχής από την εκπρόσωπο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, κα Σοφία Ζουρζούρα, τους αντιπροέδρους της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κ. Δημήτρη Τοπαλίδη και κ. Καλλίστρατο Χαλκίδη, καθώς και τον γενικό γραμματέα της Ένωσης, κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από από την επίσκεψη της γερμανικής αντιπροσωπείας στην Ποτίδαια και την Αρναία της Χαλκιδικής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024