Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠρώτη παρουσίαση του Mount Athos Area Kouzina στην αυστριακή αγορά
Γαστρονομία

Πρώτη παρουσίαση του Mount Athos Area Kouzina στην αυστριακή αγορά

Προβλήθηκε στο Greek Restaurant Achilleus της Βιέννης η εβδομαδιαία θεματική ενότητα με τίτλο 'Η Μοναστηριακή Κουζίνα', μια συνεργασία του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω και του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας.

Ιδιαίτερο και μυσταγωγικό δείπνο, εμπνευσμένο από την αυθεντική μοναστική διατροφή, παρατέθηκε στο Greek Restaurant Achilleus της Βιέννης, στο πλαίσιο προώθησης του γαστρονομικού θεσμού Mount Athos Area Kouzina. Oι chefs Ηλίας Γκότσης, του Eagles Palace Hotel & Spa και Γιάννης Πάρτογλου του προαναφερόμενου restaurant, πρόσφεραν στους παρευρισκόμενους πολλαπλές γαστρονομικές συγκινήσεις, μεταφέροντας στη λαμπερή πρωτεύουσα της Αυστρίας το ασκητικό “γίγνεσθαι” της ιερής αγιορείτικης τράπεζας.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε 35 εκπροσώπους Τύπου, καθώς και εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, ανάμεσα στους οποίους και δημοσιογράφους από τις μεγαλύτερες αυστριακές εκδόσεις – έντυπες και ηλεκτρονικές, που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στη συγκεκριμένη αγορά.

Η πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω αποτέλεσε την πρώτη “θεματική” προσπάθεια διείσδυσης της περιοχής στην αυστριακή αγορά. Πριν από το προαναφερόμενο δείπνο πραγματοποιήθηκε φωτογραφική και περιγραφική παρουσίαση της προ του Άθω περιοχής, ενώ παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Mount Athos Area Kouzina 2014, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο τρίτο “πόδι” της Χαλκιδικής από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου. Ακολούθησε παρουσίαση, γευσιγνωσία και οινο-δοκιμή τεσσάρων ετικετών αγιορείτικου οίνου, προερχόμενων από το Μετόχι Χρωμίτσα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος.

Ενθουσιασμένοι οι συμμετέχοντες από το θέμα και την έμπνευση της εκδήλωσης, αλλά και από την ποιότητα των πιάτων και του οίνου, προέβησαν σε σειρά ερωτήσεων, αναφορικά με τις τουριστικές προτάσεις της περιοχής κατά τη διάρκεια του Mount Athos Area Kouzina, γεγονός που επιβεβαιώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους και το ειδικό βάρος της πρωτοβουλίας.  

Το ίδιο μενού θα προσφέρεται σε restaurants ολόκληρης της προ του Άθω περιοχής την εβδομάδα από 26/5 – 1/6/14, ενώ οι δραστηριότητες της συγκεκριμένης χρονικής ενότητας έχουν ήδη σχηματίσει τουριστικό πακέτο, απευθυνόμενο σε μικρές ομάδες θεματικών επισκεπτών ή σε μεμονωμένους πελάτες. Το πακέτο έχει κοστολογηθεί και – κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – παραδόθηκε στους εκπροσώπους μικρών τουριστικών γραφείων θεματικού τουρισμού της Αυστρίας.

Τις ίδιες ημερομηνίες αυστριακοί εκπρόσωποι Τύπου και εκπρόσωποι των προαναφερόμενων γραφείων προσκλήθηκαν στην περιοχή, ώστε να συμμετάσχουν σε ταξίδι εξοικείωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024