Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠρωτοβουλία του ΚΟΤ για 'Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας'
Κύπρος

Πρωτοβουλία του ΚΟΤ για 'Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας'

Το 'Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας σε σχετικούς με την τοπική γαστρονομία τύπους επιχειρηματικών δραστηριοτήτων' υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου 'Δέσμη Δράσεων Προβολής, Προώθησης και Εμπλουτισμού του Τουριστικού Προϊόντος για την Επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου'. Ξεκινά πιλοτικά στην Επαρχία Λάρνακας και θα διαρκέσει 18 μήνες.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας. για την Πρωτοβουλία “Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας σε σχετικούς με την τοπική γαστρονομία τύπους επιχειρηματικών δραστηριοτήτων”. Η πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Δέσμη Δράσεων Προβολής, Προώθησης και Εμπλουτισμού του Τουριστικού Προϊόντος για την Επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου” το οποίο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εν λόγω Σύμφωνο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΟΤ, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή του κεφαλαίου “Κυπριακή Γαστρονομία”, με επιστέγασμα την απονομή (έπειτα από διαδικασία αξιολόγησης) του κοινού Σήματος “Taste Cyprus Delightful Journeys“.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης, της παραγωγής και εμπορίας κυπριακών προϊόντων διατροφής, στελέχη του ΚΟΤ, καθώς και ο σύμβουλος σχεδιασμού του έργου.

Στους συμμετέχοντες αναλύθηκαν οι στόχοι και οι φιλοδοξίες του Συμφώνου, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις πιστοποίησης των επιχειρήσεων και κυρίως τα οφέλη που προκύπτουν από την ένταξη στο Σύμφωνο και την απόκτηση του κοινού Σήματος, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί από την επιχείρηση για σκοπούς προβολής και προώθησης.

Στο Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας μπορούν να ενταχθούν: κέντρα αναψυχής (εστιατόρια, ταβέρνες), εστιατόρια και ταβέρνες ξενοδοχείων και αγροτουριστικών επιχειρήσεων, μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων διατροφής και καταστήματα πώλησης  τοπικών προϊόντων διατροφής.

Η πρωτοβουλία ξεκινά πιλοτικά την εφαρμογή της στην Επαρχία Λάρνακας και θα διαρκέσει 18 μήνες. Στο διάστημα αυτό οι επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στο Σύμφωνο και να πιστοποιηθούν με το σήμα “Taste Cyprus Delightful Journeys” χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/11/2022
25/11/2022
24/11/2022
23/11/2022
22/11/2022
21/11/2022