Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠτώχευσε το ρωσικό γραφείο Labirint – Επαναπατρισμός των πελατών του
TOs

Πτώχευσε το ρωσικό γραφείο Labirint – Επαναπατρισμός των πελατών του

Σταμάτησε να λειτουργεί μέσα στο Σαββατοκύριακο το πολύ γνωστό τουριστικό γραφείο Labirint της Ρωσίας αφήνοντας πίσω 25.000 Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα. Το θέμα του επαναπατρισμού των πελατών του αφορά άμεσα και τη συνολική εικόνα της χώρας μας.

Σταμάτησε το Σάββατο το πρωί να λειτουργεί ο μεγάλος ρωσικός τουριστικός πράκτορας Labirint, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας, Ιρίνα Τιούρινα. Στη χώρα μας το Labirint δραστηριοποιείτο σε συνεργασία με το Le Grand και κάλυπταν όλη την Ελλάδα.
 
Ο βασικός λόγος της χρεοκοπίας είναι οι σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, που προέκυψαν από τη διακοπή λειτουργίας της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ideal-Tour, η οποία κατέχει το 99% των μετοχών του Labirint, έναν από τους παλαιότερους τουριστικούς πράκτορες από τη Ρωσία στην ελληνική τουριστική αγορά. Το χρέος, που βαραίνει αυτή τη στιγμή την Ideal-Tour φαίνεται πως ξεπερνά τα 31 εκατ. ευρώ.
 
Παρά τη μεγάλη δημοσιότητα και διαφήμιση που είχε γίνει για το Labirint και τις υποσχέσεις για πάνω από 200.000 αφίξεις Ρώσων τουριστών, οι φήμες ακουγόντουσαν από την αρχή του καλοκαιριού. Η κατάσταση οξύνθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με το Γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα, να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Rostourism, παρακολουθώντας στενότατα την κατάσταση και ενημερώνοντας την Αθήνα. Όμως όπως συμβαίνει σε αυτές τις καταστάσεις προληπτικά δεν μπορεί να γίνει τίποτα, και έτσι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα περίπου 25.000 πελάτες του Labirint που διαμένουν σε ελληνικά ξενοδοχεία. 
 
Η μητρική εταιρεία Ideal δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε οφειλές προς την θυγατρική της Aeroflot, Orenair και από εκεί φάνηκε η σοβαρότητα της κατάστασης. Το Labirint σε ανακοίνωσή του επικαλείται μια σειρά από λόγους για την αρνητική εξέλιξη, όπως η μείωση της αγοραστικής ικανότητας του ρωσικού πληθυσμού, λόγω της ανόδου της ισοτιμίας του ξένου συναλλάγματος, η αρνητική πολιτική και οικονομική κατάσταση, η αποτροπή των ταξιδιών στο εξωτερικό για τους Ρώσους πολίτες που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και το στρατό, καθώς και η παρατεινόμενη σύγκρουση με την αεροπορική εταιρεία Orenbourg Airlines, θυγατρική της Aeroflot, η οποία σταμάτησε να εξυπηρετεί τις έκτακτες πτήσεις τσάρτερ των εταιρειών Ιdeal-Tour και Labirint, για τις οποίες δεν είχε πληρωθεί. Μεταξύ των πτήσεων τσάρτερ που ακυρώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου Domodedovo της Μόσχας, ήταν και δύο προς την Ελλάδα.
 
Αυτή τη στιγμή καυτό είναι το θέμα του επαναπατρισμού των Ρώσων τουριστών που απαιτεί πολύ λεπτούς χειρισμούς. Θέμα το οποίο μπορεί να πλήξει ακόμα και την συνολική εικόνα της χώρας μας στη ρωσική αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Tourism Lobby, αυτήν τη στιγμή γίνεται μεγάλη κινητοποίηση στην Κρήτη, μεταξύ των Ενώσεων Ξενοδόχων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα προβλήματα που δημιουργούνται από την πτώχευση του Labirint και να αποτραπούν φαινόμενα κακής συμπεριφοράς απέναντι στους πελάτες του tour operator, οι οποίοι φυσικά δεν ευθύνονται για τίποτα.
 
Από Ρέθυμνο και Ηράκλειο, μας ενημερώνουν ότι πολλά από τα ξενοδοχεία που έχουν πελάτες του Labirint δε θα προβούν σε κάποια κίνηση “έξωσής” τους, μέχρις ότου αποσαφηνιστεί ο τρόπος επαναπατρισμού τους και γενικά θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στον χειρισμό της κατάστασης. Από την άλλη πλευρά, ο Όμιλος Μουζενίδη, προσφέρθηκε να μεταφέρει χωρίς καμία χρέωση πελάτες του Labirint, με πτήση που θα αναχωρούσε Κυριακή το πρωί από το Ηράκλειο με προορισμό το Saratov, ανάλογα βέβαια με τις διαθέσιμες θέσεις”, τονίζει το Tourism Lobby, σύμφωνα με τις πληροφορίες του.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024