Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε αναζήτηση ξενοδοχείου για στέγαση αστέγων ο Δήμος Βόλου
Περιφέρεια

Σε αναζήτηση ξενοδοχείου για στέγαση αστέγων ο Δήμος Βόλου

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι αιτήσεις αστέγων συμπολιτών για να φιλοξενηθούν έστω για ένα εξάμηνο στον Ξενώνα Αστέγων στην περιοχή της Νεάπολης, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι αιτήσεις αστέγων συμπολιτών για να φιλοξενηθούν έστω για ένα εξάμηνο στον Ξενώνα Αστέγων στην περιοχή της Νεάπολης, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου , οι οποίες πλέον αναζητούν χώρους προς ενοικίαση για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες, κυρίως ξενοδοχεία που δε λειτουργούν πλέον στην πόλη του Βόλου.

Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος τους Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, κα Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, ο Ξενώνας Αστέγων είναι πλήρης, και φιλοξενεί 16 άτομα, τα οποία και θ’ αποχωρήσουν στις 28 Ιουνίου καθώς κλείνει ένα εξάμηνο που μπορούν να παραμείνουν εκεί.

“Προσανατολιζόμαστε στην ανεύρεση ενός ξενοδοχείου που δεν λειτουργεί πλέον για να ικανοποιήσουμε τα νέα περιστατικά. Ήδη χθες συναντηθήκαμε με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου που διαθέτει ένα τέτοιο ξενοδοχείο στο Βόλο και ζητήσαμε να μας παραχωρήσουν έναν όροφο για να στεγάσουμε 10 άτομα. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι κλειστό εδώ και τρεις μήνες και εκτιμούμε ότι αυτό είναι μια καλή προοπτική και για το Ίδρυμα και για μας”, δήλωσε στην ΕΡΤ η κα Μπαρμπουδάκη. Για την ώρα υπάρχουν πέντε αιτήσεις που δεν έχουν ικανοποιηθεί αλλά η κα Μπαρμπουδάκη εκτιμά ότι ο αριθμός θα αυξηθεί στην πορεία, καθώς πλέον αναμένονται πολλές εξώσεις και δη οικογενειών που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν ούτε το ενοίκιό τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024