Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣημαντική η αύξηση των Ρώσων τουριστών στη Δυτική Ελλάδα
Περιφέρεια

Σημαντική η αύξηση των Ρώσων τουριστών στη Δυτική Ελλάδα

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Κρατικού Αεροδρομίου Αράξου, οι πτήσεις από τη Ρωσία έφτασαν τις 233 το 2017 και τα ρωσικά τουριστικά γραφεία διακίνησαν στη Δυτική Ελλάδα 14.036 τουρίστες.

Στην κατηγορία “Best Partner Greece” βραβεύτηκε ο Κρατικός Αερολιμένας Αράξου από τον ρωσικό τουριστικό οργανισμό TEZ TOUR, στο πλαίσιο του θεσμού των διεθνών τουριστικών βραβείων Worldberry. Το βραβείο παρέλαβε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, που βρέθηκε στη Μόσχα για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην 25η Διεθνή Τουριστική Έκθεση MITT 2018, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κώστα Καρπέτα.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 14 Μαρτίου, στο κλαμπ “Icon” της Μόσχας, παρουσία εκπροσώπων της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Ειδικότερα παρευρέθηκαν εθνικοί οργανισμοί τουρισμού, αεροπορικές εταιρείες, ασφαλιστικοί οργανισμοί, διευθυντές ξενοδοχείων, στελέχη τουριστικών πρακτορείων και δημοσιογράφοι από κορυφαία μέσα ενημέρωσης.

Κάθε χρόνο ο TEZ TOUR με τα βραβεία TEZ Worldberry, επιβραβεύει συνεργάτες και φορείς, από όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Ο Κρατικός Αερολιμένας Αράξου διακρίθηκε για την αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών στους τουρίστες. Ο κ. Κατσιφάρας, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας των δύο πλευρών, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον αερολιμενάρχη κ. Γιώργο Γκουβίτσα –ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να μεταβεί στη Μόσχα- και τις επόμενες ημέρες θα του παραδώσει το βραβείο.

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η βράβευση του Κρατικού Αερολιμένα Αράξου, καθώς συνδέεται με την εντυπωσιακή αύξηση  Ρώσων τουριστών που σημειώθηκε το 2017 και ακολούθησε τις ανοδικές τάσεις του 2016. Αισιοδοξούμε ότι και φέτος, το 2018 θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία, δεδομένου ότι η αύξηση της επισκεψιμότητας είναι αποτέλεσμα στοχευμένων δράσεων που έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Με τη Ρωσία μας συνδέουν θρησκευτικοί δεσμοί. Χιλιάδες Ρώσοι  προσκυνητές κάθε χρόνο επισκέπτονται τον Πολιούχο της Πάτρας, Απόστολο Ανδρέα, που είναι και ο Προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας“, τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Κρατικού Αεροδρομίου Αράξου, οι πτήσεις από τη Ρωσία έφτασαν τις 233 το 2017 και τα ρωσικά τουριστικά γραφεία διακίνησαν στη Δυτική Ελλάδα 14.036 τουρίστες.

“Ο στόχος μας να αυξήσουμε την επιβατική κίνηση και να ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενη επίδοση με τη διακίνηση ταξιδιωτών μέσω του Αράξου επιτυγχάνεται. Κυρίως όμως γι αυτό που είμαστε περήφανοι είναι ότι βραβεύεται ένας περιφερειακός Κρατικός Αερολιμένας, όπως ο Άραξος, για την αναβαθμισμένη  παροχή υπηρεσιών προς τους τουρίστες. Αυτό είναι αποτέλεσμα επίμονων προσπαθειών που καταβάλλουμε σε συνεργασία με τον Αερολιμενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα” πρόσθεσε ο κ. Κατσιφάρας.

Ο περιφερειάρχης επεσήμανε ακόμη ότι η ρωσική διάκριση έρχεται σε συνέχεια μιας  άλλης ευρωπαϊκής, τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Προορισμού Αριστείας που κατέκτησε η Πάτρα, καθώς η περιφέρεια έλαβε μέρος στο διαγωνισμό “European Destinations of Excellence” (EDEN) – “Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που φέτος είχε θέμα “Πολιτιστικός Τουρισμός”.

“Όλα αυτά είναι απόρροια μιας διαρκούς προσπάθειας. Έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα δράσεων τουριστικής προβολής, το οποίο  εξελίσσεται και στοχεύει στο να καταστεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ένας διακριτός τουριστικός προορισμός με ταυτόχρονη αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της επισκεψιμότητας της περιοχής” ανέφερε ο κ. Καρπέτας.

Υπενθυμίζεται ότι στους στόχους της Περιφερειακής Αρχής είναι η ενίσχυση του Αεροδρομίου του Αράξου, αλλά και οι υποδομές βελτίωσης της προσβασιμότητας. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το έργο “Συντήρηση Οδικού Άξονα Κάτω Αχαϊα – Αεροδρόμιο Αράξου – Λάππα”, προϋπολογισμού 6,35 εκατ ευρώ, που εντάχθηκε στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2018.

Τέλος, υλοποιώντας τον ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό, στα πλαίσια του έτους τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2018, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει καταθέσει σειρά προτάσεων, προς το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συνδεθούν τουριστικά η Ρωσία με τη Δυτική Ελλάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024