Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣηματοδότηση ορεινών και ημιορεινών ποδηλατικών δρομών στην Κω
Ποδηλατικός τουρισμός

Σηματοδότηση ορεινών και ημιορεινών ποδηλατικών δρομών στην Κω

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου χρηματοδότησε την κατασκευή συνολικά 177 πινακίδων, 11 διαφορετικών διαδρομών που περιέχουν πληροφορίες για τον βαθμό δυσκολίας της πίστας, την απόσταση διαδρομής, την μέση κλίση εδάφους, την μέγιστη κλίση εδάφους και τη μέση διάρκεια διαδρομής.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Γεωργίου Πάππου, μαζί με τον δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, τοποθέτησαν συμβολικά την πρώτη πινακίδα σηματοδότησης ορεινών και ημιορεινών ποδηλατικών δρομών στο δάσος της Τσουκαλαριάς. Κίνηση όχι απλώς συμβολική, αλλά απολύτως ουσιαστική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Γεωργίου Πάππου, την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022.

Είναι η πρώτη πινακίδα που τοποθετείται όχι μόνο στην Κω, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα και είναι αυτή που σηματοδοτεί τη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου στη χώρα μας για τον ποδηλατικό τουρισμό όσο και για τη σήμανση με πινακίδες ορεινών και ημιορεινών ποδηλατικών διαδρομών.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου χρηματοδότησε την κατασκευή συνολικά 177 πινακίδων, 11 διαφορετικών διαδρομών που περιέχουν πληροφορίες για τον βαθμό δυσκολίας της πίστας, την απόσταση διαδρομής, την μέση κλίση εδάφους, την μέγιστη κλίση εδάφους και τη μέση διάρκεια διαδρομής. Ο σχεδιασμός και η διαστασιολόγηση των πληροφοριακών αυτών πινακίδων για τις διαδρομές ποδηλάτου προέκυψαν μέσα από ειδική τεχνική έκθεση του οργανισμού cities for cycling ειδικά για το νησί της Κω με στόχο να καλύπτουν τις ανάγκες των διαδρομών ως προς την σηματοδότηση και την προσβασιμότητα σε συνδυασμό πάντα με την ήπια αισθητική παρέμβαση με χρήση φυσικών υλικών.

Η Κως έχει ήδη πιστοποιηθεί με το σήμα “Bike Friendly Destination” και η αποδομή του σήματος θα γίνει στο Δημαρχείο του νησιού στις 15 Απριλίου. Σημειώνεται ότι, έως σήμερα, είναι πιστοποιημένες με το σχετικό σήμα δέκα πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024