Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣκέψεις για μετατροπή του 'Βελλίδειου' σε κλινική COVID-19
MICE

Σκέψεις για μετατροπή του 'Βελλίδειου' σε κλινική COVID-19

Στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται και η 'κατασκευή' κλινικών COVID-19 και εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σε περίπτωση που η κατάσταση εκτροχιαστεί ακόμα περισσότερο.

Καθώς η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε πολύ ανησυχητική κατάσταση, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει πλάνο για να βοηθήσει τα νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το Open TV, στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται και η ‘κατασκευή’ κλινικών COVID-19 και εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σε περίπτωση που η κατάσταση εκτροχιαστεί ακόμα περισσότερο. Μάλιστα φέρεται να υπάρχει σχέδιο για να μετατραπεί το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο σε κλινική υποδοχής περιστατικών του κορωνοϊού. Η πρόταση προβλέπει να διαμορφωθεί ο χώρος, έτσι ώστε να είναι σε θέσει να υποδεχθεί ήπια περιστατικά που δεν χρίζουν μηχανικής υποστήριξης, όπως για παράδειγμα ασθενών που χρειάζονται παροχή οξυγόνου.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, βρέθηκε στην πόλη και ανακοίνωσε 50 νέες κλίνες ΜΕΘ, κάνοντας παράλληλα έκκληση στους γιατρούς της Βόρειας Ελλάδας να στηρίξουν και να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έχει γίνει “επίταξη” κλινών ΜΕΘ σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, πέραν των νοσοκομείων αναφοράς, ενώ και η κυβέρνηση έχει κάνει έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να σπεύσουν να συνδράμουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024