Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςSpetsathlon 2014 – Αθλητικό ραντεβού στις Σπέτσες
Αθλητικός τουρισμός

Spetsathlon 2014 – Αθλητικό ραντεβού στις Σπέτσες

Μετά την επιτυχία του 1ου Spetsathlon, το Spetsathlon 2014 είναι γεγονός και διοργανώνεται από συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Communication Lab και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, από 25 έως 27 Απριλίου 2014.

Το Spetsathlon 2014 υποδέχεται όλους για δεύτερη συνεχή χρονιά για να συμμετάσχουν σε ένα αθλητικό γεγονός, που λαμβάνει χώρα στο νησί των Σπετσών, το Σαββατοκύριακο 25-27 Απριλίου 2014, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Με τις συμμετοχές να έχουν ήδη ξεπεράσει τις 450, η Οργανωτική Επιτροπή υπόσχεται ένα τριήμερο γεμάτο προκλήσεις και απαιτήσεις, αλλά και πλούσια κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Το Spetsathlon 2014 συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Communication Lab και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, η οποία χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από τις διεθνείς διοργανώσεις, παρέχει τα εχέγγυα για έναν άψογο αγώνα, οι διαδικασίες του οποίου θα ελέγχονται από τρεις διεθνώς πιστοποιημένους κριτές της Ομοσπονδίας.

Το Spetsathlon αποτελείται από τον αγώνα τριάθλου που θα λάβει χώρα την Κυριακή (27/4) με δύο διαδρομές: Spetses Triathlon Sprint (750 μέτρα κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο) και Spetses Triathlon Endurance (1500 μέτρα κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο) και τον αγώνα ποδηλασίας 25 χλμ. (πλήρης γύρος του νησιού) που θα διεξαχθεί το Σάββατο (26/4).

Στον ποδηλατικό γύρο του νησιού θα πάρει μέρος ο Πανελλήνιος πρωταθλητής ποδηλασίας Γιάννης Ταμουρίδης. Στον αγώνα τριάθλου θα συμμετέχουν οι πρωταθλητές Ντενίζ Δημάκη και Γρηγόρης Σουβατζόγλου, ο Χρήστος Γαρέφης, αλλά και γνωστά ονόματα του αθλητισμού γενικότερα όπως ο Γιάννης Δρυμωνάκος.

Στους αγώνες τριάθλου πέραν της ατομικής συμμετοχής θα υπάρχει κατηγορία σκυταλοδρομίας 2 ή 3 ατόμων.


 
Οι ηλικιακές κατηγορίες, για άνδρες και γυναίκες, στον αγώνα τριάθλου θα είναι ανά πενταετία από 18 έως 60+ ετών, ενώ στον ποδηλατικό αγώνα του Σαββάτου οι ηλικιακές κατηγορίες θα χωρίζονται ανά δεκαετία. Στο Sprint του αγώνα τριάθλου και στον αγώνα ποδηλασίας θα υπάρχει φέτος για πρώτη φορά ηλικιακή κατηγορία 15-17 ετών. Στη συγκεκριμένη κατηγορία στο Sprint του τριάθλου θα αγωνιστεί ο Πρωταθλητής Εφήβων Άγγελος Μαυρογιάννης.

Ο Δήμος Σπετσών, αλλά και η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει τον θεσμό με πάνω από 220 εθελοντές να συμμετέχουν στην διοργάνωση, αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο να δίνει δυναμικά το παρόν παρέχοντας ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες σε καφέ, μπαρ και ξενοδοχεία. Όπως και κάθε χρονιά, η Γραμματεία των Αγώνων και το αρχηγείο της Οργανωτικής Επιτροπής θα στηθεί στο ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel.

Για το 2ο Spetsathlon, η κα Μαρίνα Κουταρέλλη, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, δήλωσε: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που το τρίαθλο των Σπετσών δείχνει μια τέτοια δυναμική και συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των αθλητών τριάθλου της χώρας μας.  Παράλληλα, οφείλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω τους Σπετσιώτες που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτή την διοργάνωση και που συμβάλλουν ενεργά στην επιτυχία του αγώνα. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πως είναι μεγάλη τιμή για εμάς το γεγονός πως το Spetsathlon όπως και το Spetses mini Marathon τελούν πλέον υπό την αιγίδα του ΕΟΤ προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερο κύρος στη διοργάνωση”.

Ο κ. Γεώργιος Γερόλυμπος, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, δήλωσε: “To τρίαθλο αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα της σημερινής εποχής και αναπτύσσεται ταχύτατα στην χώρα μας. Στόχος της Ε.Ο.ΤΡΙ. είναι η προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος αυτού που απαιτεί σωματικό και ψυχικό σθένος, αντοχή και επιμονή. Με εχέγγυα την διεθνή εμπειρία της ελληνικής ομοσπονδίας και την επιτυχία του 1ουSpetsathlon συμμετέχουμε στη διοργάνωση του 2ου τριάθλου στο νησί των Σπετσών που χαρακτηρίζεται από φυσική ομορφιά και συγχρόνως από εξαιρετικές και απόλυτα ασφαλείς τριαθλητικές διαδρομές“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024