Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣύγχρονα περίπτερα τουριστικής πληροφόρησης από το Δήμο Χανίων
Καινοτομία στον τουρισμό

Σύγχρονα περίπτερα τουριστικής πληροφόρησης από το Δήμο Χανίων

Ο Δήμος Χανίων διοργάνωσε ειδική εκδήλωση, όπου βράβευσε τους διακριθέντες αρχιτέκτονες του ανοιχτού διαγωνισμού ιδεών, για τα περίπτερα τουριστικής πληροφόρησης, ενώ παράλληλα λειτούργησε έκθεση όλων των σχεδιαστικών προτάσεων / ιδεών των διαγωνιζόμενων.

Σύγχρονα περίπτερα τουριστικής πληροφόρησης θα εγκαταστήσει ο Δήμος Χανίων, έπειτα από την ολοκλήρωση του ανοιχτού διαγωνισμού ιδεών που είχε προκηρύξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα. O εν λόγω Διαγωνισμός Ιδεών – ο οποίος συνιστά από πλευράς Δήμου μια καινοτόμα και συνάμα δημιουργική πρωτοβουλία που όμοια της δεν είχε επαναληφθεί στο παρελθόν – εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τουριστικής πληροφόρησης και προβολής των Χανίων ως προορισμού φιλικού προς τον επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο Δήμος Χανίων διοργάνωσε ειδική εκδήλωση την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), όπου βράβευσε τους διακριθέντες αρχιτέκτονες, ενώ παράλληλα λειτούργησε στον εκθεσιακό χώρο του ΚΑΜ, από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, έκθεση στην οποία παρουσιάζονται όλες οι σχεδιαστικές προτάσεις/ιδέες των διαγωνιζόμενων. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον εν λόγω διαγωνισμό ιδεών εκτός των βραβευθέντων, συμμετείχαν με σχέδια και προτάσεις 16 ακόμη αρχιτέκτονες, είτε με προσωπικές τους προτάσεις – παρουσιάσεις είτε ως μέλη ευρύτερων ομάδων.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, βράβευση των διακριθέντων, από το δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη, ενώ παρουσιάστηκαν και οι προτάσεις των βραβευθέντων αρχιτεκτόνων. Το Α’ βραβείο δόθηκε στον κ. Μιχαήλ Νευραδάκη, το β΄βραβειο απονεμήθηκε στις κ.κ. Ελένη Χατζηιωάννου και Χρυσούλα Χελιδονάκη, το γ’ βραβείο δόθηκε στον κ. Ανδρέα Θεοδωρίδη, ενώ τέλος, έπαινος απενεμήθη στον κ. Εμμανουήλ Σέγκο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης των διακριθέντων ο κ. Σκουλάκης ανέφερε ότι “τα Χανιά είναι μια πανέμορφη πόλη που “προκαλεί” τον επισκέπτη να δει όλο και περισσότερα πράγματα και όποιος έρθει πραγματικά γοητεύεται. Χρειάζεται όμως και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου με συστηματικό και ‘έξυπνο’ τρόπο ούτως ώστε τα Χανιά να αποτελέσουν έναν ελκυστικό προορισμό για τον επισκέπτη, όλες τις εποχές του χρόνου, για να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζουν διεθνώς”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι “η Δημοτική Αρχή έχει τοποθετήσει την ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος σε πρώτη προτεραιότητα, καλώντας σε διαρκή συνεργασία και συστράτευση όλους τους εμπλεκόμενους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρωτοβουλία αυτή η οποία έχει στόχο να αναβαθμίσει τις δομές υποδοχής, εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των επισκεπτών που προσεγγίζουν τα Χανιά, μιας και για έναν επισκέπτη είναι πολύ σημαντική η έγκυρη και άμεση τουριστική πληροφόρηση”.

Τέλος, ο δήμαρχος Χανίων επισήμανε ότι “τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως αυτή που υλοποίησε ο Δήμος, με ανοιχτό κάλεσμα προς την κοινωνία και τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου θα συνεχιστούν, γιατί αυτά τα παιδιά που βραβεύσαμε είναι η νέα γενιά, αυτή που αποτελεί το μέλλον της χώρας. Είναι η γενιά που με την ευαισθητοποίηση και τις ιδέες της αφήνει το σημάδι της στον επιστημονικό τομέα της τέχνης και της επιστήμης, όσο και στην κλίμακα αξιών του ανθρωπισμού, της προσφοράς και του πολιτισμού”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022
25/11/2022
24/11/2022