Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣυνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της TUI Travel PLC με τον Αντ. Σαμαρά για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού
TOs

Συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της TUI Travel PLC με τον Αντ. Σαμαρά για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

Η TUI Travel PLC θα ανοίξει νέα ξενοδοχεία στη Ρόδο και στην Κρήτη και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία των ελληνικών προορισμών, δημιουργώντας πρόσθετες ευκαιρίες απασχόλησης σε ολόκληρο το φάσμα της τουριστικής αλυσίδας στην Ελλάδα μέσω των θυγατρικών και των προμηθευτών της.

Ο κ. Peter Long, διευθύνων σύμβουλος της TUI Travel PLC, έναν από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαμαρά, για να συζητήσουν σχέδια ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα, έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της TUI Travel.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά που μοιράστηκε μαζί μου το όραμά του για τον τουρισμό ως έναν από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης της χώρας και να επαινέσω τη στρατηγική του για την επιτάχυνση της ανάπτυξης στον δυναμικό αυτό κλάδο, ο οποίος παρουσιάζει υψηλές προοπτικές», σημείωσε ο κ. Long.



“Η ΤUI Travel διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα για περισσότερο από 50 χρόνια. Οι δεσμοί αυτοί βασίζονται στο κοινό όραμα και τις προσπάθειες που όλοι καταβάλουμε για να καταστεί η Ελλάδα ένας από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς”
, συνέχισε ο κ, Long.

“Η Ελλάδα γνώρισε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη το 2013, η οποία θα συνεχιστεί και το 2014 καθώς θα αυξήσουμε κατά περίπου 10% τον αριθμό των πελατών μας που ταξιδεύουν στη χώρα, φτάνοντας έτσι τον αριθμό επισκεπτών μας στην Ελλάδα περίπου στα δυο εκατομμύρια. Εκτιμούμε ότι οι αφίξεις της TUI Travel στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, δεδομένου ότι εντείνουμε τη δημιουργία μοναδικών ταξιδιωτικών εμπειριών για τους πελάτες μας. Αφήνοντας πίσω τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα την προηγούμενη τουριστική περίοδο, η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα οικονομικά της προβλήματα, κοιτάζει μπροστά και προσβλέπει πια στην ανάπτυξη, στην οποία ο τουρισμός αναμφισβήτητα θα κατέχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Επενδύοντας στη βελτίωση των υποδομών, όπως είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια καθώς και το οδικό δίκτυο, η Ελληνική Κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο τουρισμός θα παραμείνει βασική κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας.

Υποστηρίζοντας την Ελλάδα και την Ελληνική Κυβέρνηση, θα επεξεργαστούμε από κοινού την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε επιλεγμένους προορισμούς, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ξενοδοχειακές μονάδες, όχι μόνο με άμεσες επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία, αλλά επίσης με τη στήριξη των ξενοδόχων συνεργατών μας. Η TUI Travel δαπανά ετησίως περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ για την αγορά υπηρεσιών στην τουριστική αγορά της Ελλάδας. Θα ανοίξουμε νέα ξενοδοχεία στη Ρόδο και στην Κρήτη και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την τοπική οικονομία των ελληνικών προορισμών, δημιουργώντας πρόσθετες ευκαιρίες απασχόλησης σε ολόκληρο το φάσμα της τουριστικής αλυσίδας στην Ελλάδα μέσω των θυγατρικών και των προμηθευτών μας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024