Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση του Κ. Χατζηδάκη με τους υπεύθυνους του Φορέα Διαχείρισης Σχινιά – Μαραθώνα
Περιβάλλον

Συνάντηση του Κ. Χατζηδάκη με τους υπεύθυνους του Φορέα Διαχείρισης Σχινιά – Μαραθώνα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά την περιήγησή του στο Εθνικό Πάρκο, εξήγησε Στους υπαλλήλους και τον πρόεδρο του Φορέα το νέο θεσμικό πλαίσιο και τις δυνατότητες του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) που θεσπίστηκε στον πρόσφατο περιβαλλοντικό νόμο, ώστε η εικόνα του Πάρκου να βελτιωθεί σημαντικά.

Επίσκεψη στην περιοχή NATURA, στο Εθνικό Πάρκο του Σχινιά-Μαραθώνα, πραγματοποίησε χθες το πρωί, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός περιηγήθηκε στο Εθνικό Πάρκο και συνομίλησε με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Σχινιά – Μαραθώνα, κ. Γιώργο Λυριντζή και τους εργαζόμενους.

Στην προστατευόμενη περιοχή του Σχινιά, ο υπουργός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την κατάσταση του Εθνικού Πάρκου, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες πολίτες. Η εικόνα στο Εθνικό Πάρκο του Σχινιά – Μαραθώνα ήταν ανάμικτη, καθώς η παραθαλάσσια όαση πρασίνου της Αττικής σε ορισμένα σημεία εμφάνιζε εικόνα μη αρμόζουσα σε NATURA, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης, λόγω των προβλημάτων του μέχρι πρότινος θεσμικού πλαισίου.

Ο υπουργός, κατά την περιήγησή του στο Εθνικό Πάρκο, συνεχάρη τους υπαλλήλους και τον πρόεδρο του Φορέα για τις προσωπικές, καθημερινές τους προσπάθειες. Τους εξήγησε δε το νέο θεσμικό πλαίσιο και τις δυνατότητες του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) που θεσπίστηκε στον πρόσφατο περιβαλλοντικό νόμο, ώστε η εικόνα του Πάρκου να βελτιωθεί σημαντικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε ότι ο νέος Φορέας θα επιδιώξει:

  • Να δημιουργηθεί ένας νέος περιφερειακός δρόμος που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους του πλησιέστερου οικισμού (Δικαστικά), για να μη γίνεται χρήση του δρόμου που οδηγεί στη παραλία.
  • Να αξιοποιηθεί ο χώρος στάθμευσης του Κωπηλατοδρομίου από τους επισκέπτες της παραλίας, ώστε να μη φτάνουν έως εκεί με τα οχήματά τους.
  • Να ενισχυθεί η συνεργασία με τη Πυροσβεστική, αλλά κυρίως να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το σύστημα πυρόσβεσης που είχε παραγγελθεί από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά δε λειτουργεί.
  • Να αναβαθμιστούν οι σχέσεις με το Δήμο, με την Περιφέρεια και την ΕΤΑΔ, η οποία έχει στην ευθύνη της το Κωπηλατοδρόμιο, καθώς είναι προς όφελος όλων η προστασία του Πάρκου και της βιοποικιλότητας.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024