Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνέδριο για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Περιβάλλον

Συνέδριο για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του συνεδρίου τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των δράσεων σε τομείς όπως η διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής, οι δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών, η παρακολούθηση των ειδών χλωρίδας και πανίδας και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Τις δράσεις του για την προστασία και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής Δέλτα Αξιού θα παρουσιάσει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα σε συνέδριο που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο έχει τίτλο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: 12 χρόνια δράσεις για τη φύση και τον άνθρωπο και θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Κτίριο Μ2, ισόγειο).

Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Εθνικό Πάρκο και το έργο που επιτέλεσε ο Φορέας Διαχείρισης από την έναρξη λειτουργίας του, το 2003, με έμφαση στην τελευταία εξαετία, κατά την οποία υλοποιείται το τρέχον πρόγραμμα χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Μακεδονία – Θράκη.

Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των δράσεων σε τομείς όπως η διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής, οι δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών, η παρακολούθηση των ειδών χλωρίδας και πανίδας και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Το “παρών” θα δώσουν και εκπρόσωποι των οστρακοκαλλιεργητών και των ορυζοκαλλιεργητών της περιοχής, οι οποίοι θα μιλήσουν τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου τους.

Χαιρετισμό αναμένεται να απευθύνουν ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, κ. Θεμιστοκλής Κουιμτζής, καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν επίσης ως βασικές ομιλήτριες η καθηγήτρια του ΑΠΘ και πρώην πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, κα Δέσποινα Βώκου, η οποία μιλήσει για τη διαχείριση  των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, καθώς και η κα Ελένη Τρύφων, ως εκπρόσωπος του ΥΠΑΠΕΝ, η οποία θα μιλήσει για τη σημασία του ευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργίας του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024