Τελευταία νέα
HomeΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣυνεργασία Δήμου Ρεθύμνου – Υπουργείου Τουρισμού για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
Περιφέρεια

Συνεργασία Δήμου Ρεθύμνου – Υπουργείου Τουρισμού για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, δεσμεύτηκαν να δώσουν συμπληρωματικά στοιχεία στο Υπουργείο Τουρισμού για τη διαθεσιμότητα σε υποδομές φιλοξενίας και εστίασης κατά τους μήνες Νοέμβριο με Φεβρουάριο.

Με στόχο την οργανωμένη προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ρεθύμνης απέστειλε στοιχεία διαθεσιμότητας που ζητήθηκαν από τον υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια και αφορούν στις επιχειρήσεις της περιοχής του Ρεθύμνου.

Ο δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης σε σύσκεψη επί του θέματος, μοιράστηκε με τους παριστάμενους σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τις παραμέτρους που αφορούν τη δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, καθώς και τις δυνατότητες των επιχειρήσεων που αυτοί ή οι ενώσεις τους εκπροσωπούν. Τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, δεσμεύτηκαν να δώσουν συμπληρωματικά στοιχεία για τη διαθεσιμότητα σε υποδομές φιλοξενίας και εστίασης κατά τους μήνες Νοέμβριο με Φεβρουάριο. Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιδημάρχου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, κας Πέπης Μπιρλιράκη στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, “μετά από πολυετείς προσπάθειες προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο προς την επίτευξη του στόχου, με την υποστήριξη και του υπουργείου”.

Και συνέχισε: “Δε σταματήσαμε να πιστεύουμε ότι η Κρήτη πρέπει να βρίσκεται στο χάρτη του χειμερινού τουρισμού και πόσο δε μάλλον το Ρέθυμνο το οποίο εδώ και δέκα χρόνια έχει αυτό το στόχο και παλεύει για να εγκαθιδρύσει το απαραίτητο πλαίσιο για χειμερινό τουρισμό και αύξηση της επισκεψιμότητας κατά τους χειμερινούς μήνες. Για το προϊόν του χειμερινού τουρισμού, όλοι οι δήμοι του νομού Ρεθύμνου, διαθέτουν όλες τις υποδομές που μπορούν όχι μόνο να φιλοξενήσουν, αλλά και να τραβήξουν το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη και που μεταξύ άλλων, έχουν να προσδώσουν στη γνώση, την εμπειρία και τη ζωή μιας γνήσιας Κρήτης, η οποία είναι πιο φανερή και πιο ευδιάκριτη τους ήρεμους μήνες του χειμώνα, πέρα από τη θορυβώδη ζωή του καλοκαιριού”.

Μαζί με τους άλλους δήμους του νομού, ο Δήμος Ρεθύμνης, έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα το οποίο ο κ. Κικίλιας ως υπουργός Τουρισμού, έχει γνώση. “Πρόκειται για ένα πλήρες πρόγραμμα για όλα όσα διαθέτει ο νομός, όσα χρειάζεται ο κάθε Tour Operator και μάλιστα το Ρέθυμνο σε συνδυασμό με Χανιά και Ηράκλειο, πόλεις και νομοί που διαθέτουμε πανεπιστήμια, ζωντανό κοινό πολιτών, εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με πλήρεις θεματικές για κάθε ενδιαφέρον, είμαστε σίγουροι, πως έφτασε η ώρα να αποδείξουμε, με τη βοήθεια και της επίσημης πολιτείας, ότι μπορούμε να στηρίξουμε τον χειμερινό τουρισμό μαζί φυσικά με το περιβάλλον που διαθέτουμε, τον καλό καιρό και το κλίμα της Κρήτης”.

Η κα Μπιρλιράκη είπε ακόμη στο ΑΠΕ/ΜΠΕ: “Εμείς είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις υποδομές, το πρόγραμμα για χειρερινό τουρισμό, την εμπειρία μας αλλά και την απόλυτη διάθεση μας να φιλοξενήσουμε και να αποδείξουμε πως η Κρήτη υπάρχει όλο το χρόνο, ικανή να αποδείξει τι σημαίνει Ελλάδα, Κρήτη χειμερινός τουρισμός. Όμως θα χρειαστούμε και τη βοήθεια της κυβέρνησης για να περάσουμε το δύσκολο χειμώνα και να ενισχυθούν οι ιδιώτες που εμπλέκονται με τον τουρισμό και όλη την αλυσίδα του ως κλάδος και συνεργαζόμενα επαγγέλματα. Βοήθεια ώστε να μπορέσουν όλοι να κρατηθούν. Εμείς θα παραδώσουμε όλα τα εργαλεία ώστε να βοηθήσουμε τον υπουργό στην στόχευση του και το όραμα του, όμως κι εμείς πρέπει να ενισχυθούμε διότι για το Ρέθυμνο αλλά και ολάκερη πιστεύω την Κρήτη, είναι πολύ σημαντικό να πετύχει αυτό το πείραμα”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

27/09/2022
26/09/2022
23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022