Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣυνεργασία Υπουργείου Τουρισμού – Περιφέρειας Ηπείρου για προώθηση της περιοχής
Περιφέρεια

Συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού – Περιφέρειας Ηπείρου για προώθηση της περιοχής

Σε συνάντηση της υπουργού Τουρισμού, κας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους αντιπεριφερειάρχες, τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππο Φίλιο και εκπροσώπους τουριστικών φορέων του Νομού, συζητήθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, με έμφαση στις θεματικές μορφές.

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 επίσκεψη στην Ήπειρο, όπου είχε σειρά επαφών με τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους αντιπεριφερειάρχες, με τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππο Φίλιο και με εκπροσώπους τουριστικών φορέων του νομού.

Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, η κα Κεφαλογιάννη άκουσε τα προβλήματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο και συζήτησε τους τρόπους ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, με έμφαση στις θεματικές μορφές. Ειδικότερα επισημάνθηκε η ανάγκη για τόνωση του ιαματικού τουρισμού, του αγροτουρισμού και των περιηγητικών διαδρομών, όπως για παράδειγμα οι διαδρομές των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου.

Η κα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και  προγραμματίζει για το 2014 επικοινωνιακές δράσεις, με στόχο την προβολή της περιοχής τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου, τονίζοντας ότι είναι ο ορισμός του “secret Greece”. Της “μυστικής Ελλάδας” που ο επισκέπτης οφείλει να εξερευνήσει, προκειμένου να γνωρίσει όλες τις φυσικές ομορφιές της.

Τέλος, αναφέρθηκε και στους στόχους για τη νέα τουριστική χρονιά, τονίζοντας ότι ο τουρισμός έφερε έσοδα 11,5 δισ. ευρώ στη χώρα, την περασμένη χρονιά. “Για το 2014”, πρόσθεσε “οι προκλήσεις μεγαλώνουν. Είναι χρονιά ευθύνης για όλους. Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Τη νέα χρονιά να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Να πάμε ακόμα πιο ψηλά”.

Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας η κα Κεφαλογιάννη μετέβη στο Μέτσοβο, όπου θα έχει συνάντηση  με τον δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Τσομπίκο και το Σύλλογο Ξενοδόχων Μετσόβου, στο Δημαρχείο της πόλης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024