Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσταση Επιτροπής Προώθησης του Τουρισμού κρουαζιέρας στο Ηράκλειο
Κρουαζιέρα

Σύσταση Επιτροπής Προώθησης του Τουρισμού κρουαζιέρας στο Ηράκλειο

Αν και αυξάνονται συνεχώς οι αφίξεις πλοίων κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου, είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες, ώστε να πολλαπλασιαστούν τα οφέλη για την πόλη από την ολιγόωρη παρουσία των επισκεπτών, μέσα από δράσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους.

Στη δημιουργία Επιτροπής Προώθησης του Τουρισμού Κρουαζιέρας προχωρούν οι παραγωγικοί φορείς του Ηρακλείου σε μια κοινή προσπάθεια για την αξιοποίηση του τουρισμού κρουαζιέρας και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κρήτης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Διοίκησής του, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης.

Στη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν οι θέσεις και οι απόψεις των φορέων και αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση της Επιτροπής, η οποία σε μόνιμη βάση θα παρακολουθεί και θα αποτυπώνει την κατάσταση στη συγκεκριμένη αγορά, θα καταγράφει τα προβλήματα σε πραγματικό χρόνο και θα ενεργεί άμεσα για την επίλυση τους. Επίσης, θα προβεί σε ενέργειες προβολής, σε ώριμες για τον κλάδο αγορές καθώς και ενίσχυσης του ΟΛΗ για την προώθηση της επιλογής του λιμανιού του Ηρακλείου ως λιμάνι homeport, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα συστάθηκε Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας, γεγονός που αποδεικνύει ότι αποτελεί κεντρική επιλογή της εθνικής στρατηγικής τουρισμού, καθώς πρόκειται για μια δυναμική πηγή οικονομικής δραστηριότητας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τη συνάντηση συντόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, ο οποίος ανέφερε ότι αν και αυξάνονται συνεχώς οι αφίξεις πλοίων κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου, είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες, ώστε να πολλαπλασιαστούν τα οφέλη για την πόλη από την ολιγόωρη παρουσία των επισκεπτών, μέσα από δράσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024