Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυζητήσεις για πορθμειακή σύνδεση της Κέρκυρας με το λιμάνι της Σαγιάδας
Περιφέρεια

Συζητήσεις για πορθμειακή σύνδεση της Κέρκυρας με το λιμάνι της Σαγιάδας

Λαμβάνοντας υπόψη ότι προγραμματίζεται ήδη η οδική σύνδεση των περιοχών Σαγιάδας και Φιλιατών με την Εγνατία οδό σε ελάχιστο χρόνο και το γεγονός ότι παρατηρείται ήδη αυξητική τάση από τις χώρες των Βαλκανίων προς τη Δυτική Ελλάδα, η μείωση του χρόνου σύνδεσης θα ωφελήσει αμφότερες τις περιοχές.

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Φιλιατών με τον δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά. Την Ένωση Ξενοδόχων εκπροσώπησαν οι κ.κ. Χαράλαμπος Βούλγαρης, Σπύρος Μίχας και Ποσειδών Θεοδώρου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση της ιδέας πορθμειακής σύνδεσης της Κέρκυρας με το λιμάνι της Σαγιάδας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί κατά το ήμισυ σε σύγκριση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αμφότερες οι περιοχές θα ωφεληθούν δεδομένου ότι η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι προγραμματίζεται ήδη η οδική σύνδεση των περιοχών Σαγιάδας και Φιλιατών με την Εγνατία οδό σε ελάχιστο χρόνο και το γεγονός ότι παρατηρείται ήδη αυξητική τάση από τις χώρες των Βαλκανίων προς τη Δυτική Ελλάδα, η μείωση του χρόνου σύνδεσης θα ωφελήσει αμφότερες τις περιοχές. Ιδιαίτερα για την περιοχή των Φιλιατών, μία κατ’εξοχήν γεωργική περιοχή με περιορισμένες αναπτυξιακές δυνατότητες, η λειτουργία έστω μικρού λιμένος θα τονώσει την τοπική αγορά και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τους κατοίκους της περιοχής. Αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες, ώστε να πεισθούν οι κρατικές υπηρεσίες για την υλοποίηση του έργου.

Ο δήμαρχος Φιλιατών δεσμεύθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία διοργάνωσης κάποιας συνάντησης με εκπροσώπους των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων,
με στόχο την προώθηση της ιδέας αναβάθμισης του λιμανιού Σαγιάδας και σύνδεσής του με το λιμάνι της Κέρκυρας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024