Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤα Tourist Information Centers Θεσσαλονίκης 'έκλεισαν' ένα χρόνο λειτουργίας
Προβολή προορισμού

Τα Tourist Information Centers Θεσσαλονίκης 'έκλεισαν' ένα χρόνο λειτουργίας

Μια ομάδα 6 ατόμων παρέχει πληροφορίες σε 11 διαφορετικές γλώσσες, εξυπηρετεί καθημερινά τους δεκάδες επισκέπτες της πόλης παρέχοντας χρηστικές πληροφορίες για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τις αξιόλογες διαδρομές στις γύρω περιοχές, τις παραλίες, τη συγκοινωνία, καθώς και τις κάθε είδους εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη.

Περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες της Θεσσαλονίκης είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από το εξειδικευμένο προσωπικό στα δύο ειδικά διαμορφωμένα κέντρα τουριστικής πληροφόρησης τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους.

Τα Tourist Information Centers (TIC) τα οποία είναι αποτέλεσμα σύμπραξης και συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Thessaloniki Convention Bureau και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” “έκλεισαν” στις 11 Ιουνίου 2019 ένα χρόνο λειτουργίας. Ένας χρόνος με επισκέπτες απ’όλο τον κόσμο, οι οποίοι χάριν στην καθοδήγηση και στις προτάσεις των στελεχών των ΤΙC ανακάλυψαν τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής και απέκτησαν αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Μια ομάδα 6 ατόμων η οποία παρέχει πληροφορίες σε 11 διαφορετικές γλώσσες, εξυπηρετεί καθημερινά τους δεκάδες επισκέπτες της πόλης παρέχοντας χρηστικές πληροφορίες για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τις αξιόλογες διαδρομές στις γύρω περιοχές, τις παραλίες, τη συγκοινωνία, καθώς και τις κάθε είδους εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη.

Σημαντική είναι η συμβολή των TIC στη συλλογή στατιστικών στοιχείων σχετικά με την επισκεψιμότητα των τουριστών. Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, οι μήνες με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ήταν ο Αύγουστος με 5700 επισκέπτες και ο Σεπτέμβριος με 5.500 επισκέπτες. Τα τουριστικά περίπτερα της πόλης επισκέφθηκαν ταξιδιώτες 121 διαφορετικών εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και από χώρες, όπως η Κόστα Ρίκα και η Μαδαγασκάρη. Η πλειοψηφία των επισκεπτών προέρχονται από χώρες της κεντρικής και νότιας Ευρώπης, με τους Γερμανούς να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, ενώ οι Έλληνες και οι Γάλλοι είναι στη δεύτερη και στη τρίτη θέση αντίστοιχα. Την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Ισραηλινοί και οι Ρώσοι επισκέπτες.

Πέραν της διά ζώσης επικοινωνίας με τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής, τα στελέχη των τουριστικών περιπτέρων έρχονται σε επαφή καθημερινά με τους μελλοντικούς επισκέπτες, οι οποίοι επικοινωνούν με τα TIC μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή social media προκειμένου να λάβουν συγκεκριμένες πληροφορίες και να οργανώσουν εκ των προτέρων το ταξίδι τους. Έτσι λοιπόν η λειτουργία των ΤΙC Θεσσαλονίκης δεν περιορίζεται μόνο στην υποδοχή και διευκόλυνση των τουριστών κατά την επίσκεψη τους στην πόλη, αλλά συμβάλλει σημαντικά στον σχεδιασμό και προγραμματισμό μοναδικών και εξατομικευμένων τουριστικών εμπειριών.


Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων κ. Σπύρο Πέγκα “τα αποτελέσματα του πρώτου χρόνου λειτουργίας των Tourist Information Centers δικαιώνουν τις προσπάθειες του Δήμου Θεσσαλονίκης να καλύψει το κενό πληροφόρησης των επισκεπτών της πόλης, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες 7 ημέρες την εβδομάδα, χάρη στη συνδρομή του Thessaloniki Convention Bureau και τη δωρεά του Ιδρύματος ‘Σταύρος Νιάρχος’. Εξοπλισμένα με καινοτόμα διαδραστικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας αναδεικνύουν με σύγχρονο τρόπο τις δυνατότητες που προσφέρει η πόλη, ενώ το εξειδικευμένο προσωπικό έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί με επιτυχία στα κάθε είδους ερωτήματα των επισκεπτών”.

Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau κ. Γιάννης Ασλάνης “είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Thessaloniki Convention Bureau συμμετέχει στην υποδοχή και ενημέρωση των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης, λειτουργώντας τα TIC σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και αποκλειστικό δωρητή το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μεγάλη πρόκληση για όλους εμάς στο TCB είναι η απρόσκοπτη λειτουργία τους, καθώς όπως δείχνουν και οι αριθμοί των επισκεπτών που εξυπηρετούνται καθημερινά είναι πλέον απαραίτητη. Επιπλέον, προσφέρουν μια υπηρεσία που αναβαθμίζει εξαιρετικά το συνολικό τουριστικό προϊόν της πόλης”.

Τα Tourist Information Centers λειτουργούν Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 21.00 κατά την εαρινή περίοδο, 10.00 – 18.00 κατά τη χειμερινή και Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 18:00 όλο το χρόνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024