Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο ΕΚΑΒ απέκτησε 7 επτά κάψουλες EpiShuttle για μεταφορά ασθενών COVID-19
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Το ΕΚΑΒ απέκτησε 7 επτά κάψουλες EpiShuttle για μεταφορά ασθενών COVID-19

Τα ελληνικά νησιά ενισχύουν την προστασία τους απέναντι σε περισταστικά μεταφοράς μολυσματικών με COVID-19 ασθενών, μεγαλώνοντας την ασφάλεια τόσο για τους τουριστες όσο και για τους μόνιμους κατοίκους.

Με δωρεές από εταιρείες και ιδιώτες το ΕΚΑΒ απέκτησε επτά εξελιγμένες μονάδες (κάψουλες) απομόνωσης, γνωστές ως EpiShuttles για μεταφορά ασθενών COVID-19 στην Ελλάδα. Με τις EpiShuttles, το ΕΚΑΒ μπορεί να παρακολουθεί τους ασθενείς και να παρέχει πλήρη εντατική φροντίδα σε μολυσμένους με κορονοϊό ασθενείς κατά τη διακομιδή τους μέσω αέρος, θαλάσσης ή χερσαίας μεταφοράς. Σε περίπτωση τοπικής έξαρσης, οι ασθενείς μπορούν τώρα να μεταφερθούν γρήγορα και με ασφάλεια ακόμη και από απομακρυσμένες περιοχές, κάτι που συνεισφέρει στην προστασία τόσο των τουριστών όσο και των Ελλήνων πολιτών.

Πίσω από αυτήν την καινοτομία βρίσκεται ομάδα ιατρών και μηχανικών, οι ιδρυτές της νορβηγικής εταιρείας EpiGuard.

“Ένα ασθενοφόρο συνήθως απαιτεί απολύμανση 2-4 ωρών μεταξύ κάθε μεταφοράς φορέα μολυσμαντικής νόσου ενώ για ένα ελικόπτερο, αυτή διαρκεί σχεδόν μια μέρα”, λέει η Ellen Cathrine Andersen, διευθύνουσα σύμβουλος της EpiGuard. “Το EpiShuttle είναι εντελώς αεροστεγές και διαθέτει ακόμη αρνητική πίεση με φιλτράρισμα P3 για να αποφευχθεί τυχόν διαρροή μολυσμένου αέρα από τη συσκευή απομόνωσης. Από τη στιγμή που θα επιβιβαστεί ο ασθενής, το ιατρικό προσωπικό δε χρειαάζεται να φορά τον πλήρη ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (PPE) κατά τη μεταφορά εξαιρετικά μολυσματικών ασθενών. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερες βάρδιες και μειώνει τον κίνδυνο λαθών λόγω κόπωσης ή μειωμένης συνειδητοποίησης της κατάστασης”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024