Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Le Bougainville 'έπιασε' στο Βόλο
Κρουαζιέρα

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Le Bougainville 'έπιασε' στο Βόλο

Τη φετινή τουριστική περίοδο αναμένεται να καταπλεύσουν στο Βόλο 24 κρουαζιερόπλοια.

Ένα από τα ομορφότερα και εντυπωσιακότερα κρουαζιερόπλοια μεσαίου μεγέθους, το “Le Bougainville“, με σημαία Γαλλίας, κατέπλευσε τη Μ. Τετάρτη στο λιμάνι του Βόλου, φέρνοντας τους πρώτους τουρίστες για το εφετινό καλοκαίρι.

Το κρουαζιερόπλοιο-megayacht έκανε την έναρξη στους κατάπλους των κρουαζιερόπλοιων στο θεσσαλικό λιμάνι προερχόμενο από την Πάρο και ο επόμενος σταθμός του ήταν η Μύκονος.

Έχει μήκος 128 μέτρα, χωρητικότητα 184 επιβάτες σε 92 καμπίνες και 110 μέλη πληρώματος και ανήκει στη γαλλικών συμφερόντων εταιρεία Ponant, η οποία δραστηριοποιείται από το 1988 σε κρουαζιέρες πολυτελείας στη Μεσόγειο και θα πραγματοποιήσει περισσότερες από 170 αφίξεις στην Ελλάδα το 2019.

Το Le Bougainville κατασκευάστηκε το 2019, με το πλοίο ως σκαρί να κατασκευάζεται στη Ρουμανία και από εκεί λίγο πριν από το τέλος του 2018 μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο για την αποπεράτωσή του.

Το τμήμα τουρισμού της Αντιδημαρχίας Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού του Δήμου Βόλου υποδέθτηκε το κρουαζιερόπλοιο με νηστίσιμο ελληνικό πρωινό, σε συνεργασία με το ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, που ετοίμασε το Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου χορήγησε τα διάσημα μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν χάρτες και έντυπα της περιοχής.

Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο του Βόλου, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της περιοχής, τα γραφικά χωριά του Πηλίου, ενώ μερικοί πήγαν και στα Μετέωρα.

Εκτός από τις αφίξεις του “Le Bougainville” κατά τη φετινή τουριστική περίοδο αναμένεται να καταπλεύσουν στον Βόλο 24 κρουαζιερόπλοια, ενώ η χρονιά θα κλείσει με την τελευταία άφιξη στις 29 Νοεμβρίου 2019.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η τουριστική πράκτορας και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κα Θέκλα Καμένου, δήλωσε ότι η παρατηρούμενη μείωση στον αριθμό των κρουαζιεροπλοίων έχει σχέση σε μεγάλο βαθμό με την προετοιμασία των προηγούμενων ετών και τις βάσεις που τέθηκαν από τους υπευθύνους της κρουαζιέρας. “Στη Σαντορίνη μου έλεγαν έχουν προβλήματα, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα. Στη Σκιάθο η Fraport δεν έχει τελειώσει τα έργα στο αεροδρόμιο και φέτος το check in θα γίνεται σε κιόσκια. Στο Βόλο έμειναν πολλά πράγματα στάσιμα. Με προηγούμενη διοίκηση υπήρχε κάποια κινητικότητα με επαφές με εταιρείες κρουαζιέρας και διεθνή φόρα, αλλά τώρα παρατηρείται στασιμότητα”, τόνισε η κα Καμένου.

Αύριο, 1η Μαΐου, το πρωί καταπλέει στο λιμάνι του Βόλου το κρουαζιερόπλοιο “Crown Iris” προερχόμενο από τη Μύκονο, με 1.252 επιβάτες και 551 άτομα πλήρωμα. Στο πλοίο επιβαίνουν τουρίστες κυρίως από Ισραήλ, ΗΠΑ και Γαλλία και θα παραμείνει στο λιμάνι του Βόλου για 12 ώρες. Το κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει στις 19:00, με προορισμό τον Πειραιά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024