Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΤο Λάος ανυπομονεί για την επιστροφή των Κινέζων τουριστών
Προορισμοί

Το Λάος ανυπομονεί για την επιστροφή των Κινέζων τουριστών

Η κυβέρνηση του Λάος θεωρεί τον τουρισμό ως κορυφαία προτεραιότητά της για την αναζωογόνηση της οικονομίας.

Το Λάος ανυπομονεί να υποδεχτεί ξανά Κινέζους τουρίστες, αφού η Κίνα περιόρισε την εξάπλωση του COVID-19, όπως αναφέρει το silkroadgreek.gr.

Η κυβέρνηση του Λάος και ο ιδιωτικός τομέας προετοιμάζονται για την άφιξη Κινέζων τουριστών αφού συμπεριλήφθηκε στη λίστα των χωρών με πράσινο φως από την κινεζική κυβέρνηση για εξερχόμενες ομαδικές εκδρομές.

«Εργαζόμαστε σε συνεργασία με ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό για να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες σε ετοιμότητα για την επιστροφή κινεζικών τουριστικών ομάδων», δήλωσε ο κ. Darany Phommavongsa, γενικός διευθυντής του Τμήματος Διαχείρισης Τουρισμού του υπουργείου Πληροφοριών του Λάος.

«Πραγματοποιήσαμε μια συνάντηση με ιδιωτικές εταιρείες για να συζητήσουμε τρόπους βελτίωσης των εγκαταστάσεων και σχεδιαστικών δραστηριοτήτων για να προσελκύσουμε περισσότερους Κινέζους επισκέπτες στο Λάος», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ομίλου Inthira Inthy Deuansavanh, ο οποίος εργάζεται στον τομέα της φιλοξενίας για σχεδόν 25 χρόνια, δήλωσε στο Xinhua την Τρίτη ότι ο τουρισμός στο Λάος υπέστη σοβαρές ζημιές από την πανδημία COVID-19 λόγω της απουσίας ξένων τουριστών.

Δεδομένου ότι η Κίνα ξανάρχισε τα εξερχόμενα ομαδικά ταξίδια σε χώρες συμπεριλαμβανομένου του Λάος, η Inthy πίστευε ότι θα φέρει μεγάλο αριθμό Κινέζων επισκεπτών στο Λάος.

“Περιμένουμε να υποδεχτούμε ξανά τους Κινέζους επισκέπτες. Και πιστεύω ότι το ταξίδι στο Λάος θα είναι πιο βολικό, λόγω της λειτουργίας του Σιδηροδρόμου Λάος-Κίνας”, σημείωσε.

“Οι τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να προετοιμαστούν για να προσελκύσουν και να υποδεχτούν ξανά εισερχόμενους τουρίστες. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι ότι πρέπει να προωθήσουμε τα εξαιρετικά τουριστικά μας αξιοθέατα, ειδικά τον τουρισμό με βάση τη φύση, για να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους πελάτες-στόχους μας.”

Ο Inthy είπε ότι οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό πρέπει να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και να διασφαλίσουν ότι οι πελάτες μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στα προϊόντα τους.

“Ανοίξαμε πρόσφατα ένα νέο τμήμα με προσωπικό που μιλάει κινεζικά. Στόχος του είναι να παρέχει την καλύτερη εξυπηρέτηση στους Κινέζους επισκέπτες και να προσπαθεί να φτάσει στην κινεζική αγορά όλο και περισσότερο”, είπε.

Ο Inthy πιστεύει ακράδαντα ότι η επανέναρξη των εξερχόμενων ομαδικών περιηγήσεων από την Κίνα μετά τη βελτιστοποίηση της ανταπόκρισής της στον COVID-19 θα είναι μια ισχυρή ώθηση για την αναζωογόνηση της οικονομίας και του τουρισμού του Λάος.

“Όποιος θέλει να εξερευνήσει πλούσιους φυσικούς πόρους και βιοποικιλότητα δεν θα απογοητευτεί ποτέ όταν ταξιδεύει στο Λάος”, είπε ο Inthy, προσθέτοντας ότι το Λάος είναι επίσης ένας συναρπαστικός προορισμός για όσους αναζητούν πολιτιστική εμβάπτιση και εξαιρετικό οικοτουρισμό.

Τον Οκτώβριο του 2021, το υπουργείο Πληροφοριών, Πολιτισμού και Τουρισμού του Λάος παρουσίασε τον Οδικό Χάρτη για την Ανάκαμψη του Τουρισμού για την περίοδο 2021-2025, ο οποίος στοχεύει να υποστηρίξει την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα στον απόηχο της επιδημίας COVID-19.

Μία από τις τρεις κύριες επιλογές πολιτικής στον οδικό χάρτη είναι ο οικολογικός τουρισμός για φιλικότητα προς το περιβάλλον και καλύτερη μακροπρόθεσμη ανάκαμψη.

Με τους πλούσιους φυσικούς πόρους και τη βιοποικιλότητά του, το Λάος μπορεί να προσφέρει μια ευκαιρία για την προώθηση του φυσικού τουρισμού για βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη που θα οδηγήσει σε πράσινες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες διαβίωσης, επιτυγχάνοντας έτσι πράσινη ανάκαμψη και πράσινη ανάπτυξη.

Παρά την πανδημία COVID-19, ο Somphet Maopaseuth, πρόεδρος του Forestry Area Conservation Ecological Tourism, προσπάθησε να μετατρέψει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες.

“Κατά τη διάρκεια του προσωρινού μας κλεισίματος, είχαμε την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τα οικοσυστήματα, να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό μας και να βελτιώσουμε το επίπεδο υπηρεσιών μας σε άλλο επίπεδο. Ως εκ τούτου, είμαστε περισσότερο από έτοιμοι να υποδεχτούμε ξανά μια εισροή επισκεπτών”, είπε.

Ο Somphet συμβούλεψε τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό να επικεντρωθούν στη διασφάλιση της ασφάλειας των τουριστών, στην εκπαίδευση του προσωπικού και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών τους ώστε να πληρούν τα διεθνή πρότυπα.

Επεσήμανε ότι ο Σιδηρόδρομος Λάος-Κίνας αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για το Λάος γιατί διευκολύνει τα τουριστικά ταξίδια, προσθέτοντας ότι η επιστροφή των Κινέζων τουριστών θα φέρει πολλές ευκαιρίες, καθώς η Κίνα είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω πίσω τους Κινέζους τουρίστες. Η παρουσία τους είναι ζωτικής σημασίας για τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας”, δήλωσε ο Somphet.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024