Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΤο μεγαλύτερο κανάλι του κόσμου ανοιχτό στους τουρίστες στο κέντρο της πόλης Cangzhou
Προορισμοί

Το μεγαλύτερο κανάλι του κόσμου ανοιχτό στους τουρίστες στο κέντρο της πόλης Cangzhou

Το άνοιγμα του τμήματος Cangzhou μήκους 13,7 χιλιομέτρων του Μεγάλου Καναλιού είναι μια σημαντική κίνηση για την προώθηση της συντονισμένης ανάπτυξης της περιοχής Πεκίνο-Tianjin-Hebei στη Βόρεια Κίνα.

Το τμήμα της πόλης Cangzhou στο κέντρο της πόλης του παλαιότερου και μακρύτερου τεχνητού ποταμού στον κόσμο, του Μεγάλου Καναλιού Beijing-Hangzhou, είναι ανοιχτό για τουριστική πλοήγηση την 1η Σεπτεμβρίου και θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να εκτιμήσουν το αριστούργημα της τεχνητής πλωτής οδού της αρχαίας Κίνας, ανακοίνωσε μια αξιωματούχος της κυβέρνησης της πόλης Cangzhou της επαρχίας Hebei της βόρειας Κίνας, σύμφωνα με δημοσίευμα του silkroadgreek.gr.

«Εμείς και περισσότεροι από 230 εκπρόσωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα της πόλης συγκεντρωθήκαμε για να παρακολουθήσουμε την ιστορική στιγμή του ανοίγματος του τουρισμού στην κεντρική αστική περιοχή Cangzhou του Μεγάλου Καναλιού Πεκίνου-Hangzhou», δήλωσε ο Xiang Hui, δήμαρχος του Cangzhou στη τελετή έναρξης, προσθέτοντας ότι το Μεγάλο Κανάλι εγκαινιάζει τώρα έναν νέο αιώνα αναβίωσης.

Το άνοιγμα του τμήματος Cangzhou μήκους 13,7 χιλιομέτρων του Μεγάλου Καναλιού είναι μια σημαντική κίνηση για την προώθηση της συντονισμένης ανάπτυξης της περιοχής Πεκίνο-Tianjin-Hebei στη Βόρεια Κίνα.

Το Μεγάλο Κανάλι Πεκίνου-Cangzhou έχει μήκος 1.794 χιλιόμετρα (1.115 μίλια) και έχει ιστορία πάνω από 2.500 χρόνια. Ξεκινά από το Πεκίνο στα βόρεια και καταλήγει στο Hangzhou στο νότο, και χρησίμευε ως σημαντική αρτηρία μεταφοράς στην αρχαία Κίνα. Περίπου το ένα όγδοο του καναλιού διασχίζει το Cangzhou, 180 χιλιόμετρα μακριά από το Πεκίνο. Ένα τμήμα πάνω από 1.000 km του καναλιού ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς το 2014.

Το Cangzhou, γνωστό και ως “Northern Town of the Grand Canal”, έχει αναβαθμίσει τα υποστηρικτικά έργα κατά μήκος του Grand Canal, με 12 νεόκτιστες τουριστικές προβλήτες, έξι πεζογέφυρες τοπίου και 8 υπάρχουσες κύριες γέφυρες. Η πόλη προσπαθεί να προσφέρει έναν μοναδικό προορισμό για τους τουρίστες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, παίρνοντας το Μεγάλο Κανάλι ως κέντρο και καταβάλλει προσπάθειες για τη διατήρηση ιστορικών και πολιτιστικών έργων όπως ο κήπος των εκατό λιονταριών, το Canal Park, το Πολιτιστικό Μπλοκ Nanchuanlou, το Garden Expo Park, την Παιδική ψυχαγωγία, το αθλητικό πάρκο, με τροφοδοσία και εγκαταστάσεις διαμονής.

Για να ανακτήσει το Grand Canal τη ζωτικότητά του, η Cangzhou έχει εφαρμόσει ενεργά έργα εκτροπής και αναπλήρωσης νερού τα τελευταία χρόνια. Με βάση την εκτροπή 180 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού το 2021, ολοκληρώθηκαν φέτος άλλα 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Περισσότεροι από 67.000 μίσχοι κληματαριών φυτεύτηκαν και στις δύο πλευρές του Καναλιού, με μια περιοχή πρασίνου 2.065 mu (1,37 τετραγωνικά χιλιόμετρα), σχηματίζοντας έναν ζωντανό οικολογικό διάδρομο και ενισχύοντας τα έργα πρασίνου και αναβάθμισης. Η Cangzhou πραγματικά «προστάτεψε, μεταβίβασε και αξιοποίησε» την κουλτούρα του Μεγάλου Καναλιού και έκανε αυτή την πολύτιμη κληρονομιά να ανθίσει σε μια νέα εποχή.

Δεκαπέντε κρουαζιερόπλοια έχουν παραταχθεί δίπλα στις προβλήτες για τις πρώτες τους βόλτες. Από την 1η Σεπτεμβρίου, οι τουρίστες θα μπορούν να γνωρίσουν τα ιστορικά και πολιτιστικά κειμήλια του Cangzhou κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024