Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο Μουσείο Δελφών τιμώμενο μουσείο για το 2013
Πολιτισμός

Το Μουσείο Δελφών τιμώμενο μουσείο για το 2013

Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών θα είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Μάιο του 2013, που φέτος έχει ως θέμα 'Μουσεία (μνήμη+ δημιουργικότητα) = κοινωνική αλλαγή'.

Tο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών επέλεξε το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ως τιμώμενο μουσείο για το έτος 2013, εκτιμώντας τη διαχρονική προσφορά και τη συμβολή του στη διάσωση και την προβολή της αρχαίας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών θα είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Μάιο του 2013 που φέτος έχει ως θέμα “Μουσεία (μνήμη+ δημιουργικότητα) = κοινωνική αλλαγή”. Στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη του ρόλου του μουσείου ως κέντρου διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και ενίσχυσης της πνευματικής δημιουργίας, συνεπώς διατήρησης της συνοχής της κοινότητας, ανάπτυξης και μετασχηματισμού της προς όφελος όχι μόνο της ίδιας αλλά και της ανθρωπότητας.

Για το λόγο αυτό το μουσείο οφείλει να δημιουργεί και να υποστηρίζει δράσεις που αποσκοπούν στη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και παράλληλα στη διατήρηση αμείωτου του ενδιαφέροντος του κοινού του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ι’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων: “Η επιλογή αυτή είναι ιδιαίτερα τιμητική για την Ι’ ΕΠΚΑ η οποία θα αναλάβει τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της καίριας συμβολής του μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών ως μνημείων διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και διαρκούς πνευματικής έμπνευσης και δημιουργίας”.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μέσω ποικίλων δράσεων θα προβληθούν οι εξής θεματικές ενότητες:α) ο παιδευτικός και παράλληλα ψυχαγωγικός ρόλος του μουσείου, β) η καίρια συμβολή του μουσείου στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στη θεμελίωση των βάσεων για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος, γ) η λειτουργία του μουσείου ως χώρου κοινωνικού διαλόγου, δ) η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και ε) η λειτουργία του μουσείου ως ενός εργαστηρίου ανάπτυξης καινοτόμων πρακτικών για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο εορτασμός μάλιστα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2013 στους Δελφούς συμπίπτει με τα 110 έτη από την ίδρυση του πρώτου αρχαιολογικού μουσείου στους Δελφούς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023
30/01/2023