Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤο Νότιο Αιγαίο αναδεικνύεται σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας
Τουρισμός δραστηριοτήτων

Το Νότιο Αιγαίο αναδεικνύεται σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας

Στο περιθώριο της έκθεσης TOUR NATUR, στο Dusseldorf της Γερμανίας, έγιναν σημαντικές επαφές με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών και οι εκπρόσωποι των νησιών είχαν την ευκαιρία να συνάψουν συμφωνίες.

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση TOUR NATUR, που πραγματοποιήθηκε στο Dusseldorf της Γερμανίας το διάστημα από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2018 και απευθύνεται σε ένα εξειδικευμένο κοινό, που συνδυάζει τις διακοπές με την πεζοπορία και υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες.

Η ΠΝΑΙ συμμετείχε με 10 νησιά από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα τη Ρόδο, την Κω, τη Λέρο, την Αστυπάλαια, την Τήνο, την Αμοργό, την Κέα, τη Μήλο, την Άνδρο και την Αντίπαρο, παρουσιάζοντας τη μεγάλη γκάμα εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων που προσφέρει ο κάθε προορισμός ξεχωριστά.

Περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες εκτιμάται ότι πέρασαν από την έκθεση, όπου πήραν μέρος περίπου 5.000 ταξιδιωτικοί προορισμοί απ’όλο τον κόσμο και 275 εκθέτες. Τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τα φυσικές ομορφιές τους, τα περιπατητικά τους μονοπάτια και τις δυνατότητες που προσφέρουν για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες. Στο περιθώριο της έκθεσης, έγιναν σημαντικές επαφές με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών και οι εκπρόσωποι των νησιών είχαν την ευκαιρία να συνάψουν συμφωνίες.

Συνεχίζοντας τις στοχευμένες δράσεις προβολής και ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα φιλοξενήσει τον προσεχή Οκτώβριο τον Γερμανό δημοσιογράφο Bernd-Uwe Gutknecht του 2ου Προγράμματος της Κρατικής Ραδιοφωνίας της Βαυαρίας, BR2 και συγκεκριμένα της πρωινής ραδιοφωνικής εκπομπής “Rucksackradio-Die Sendung fur alpine Fruhaufsteher”. Στόχος του δημοσιογραφικού ταξιδιού είναι η παρουσίαση αφιερώματος, με τίτλο “επιλεκτική πεζοπορία”, που θα εστιάζει στη Ρόδο, τη Σύμη και στη Νίσυρο.

Το εν λόγω αφιέρωμα πρόκειται να προβληθεί την άνοιξη του 2019 με τη δυνατότητα επανάληψής του (πέμπτο πρόγραμμα, BR5 “Bergsteigermagazin” / ραδιοφωνικό μαγκαζίνο για ορειβάτες). Σημειώνεται ότι η εκπομπή απευθύνεται σε περίπου 5 εκατ. ακροατές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024