Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής αποδίδει καρπούς
Προβολή προορισμού

Το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής αποδίδει καρπούς

Οι τουρίστες που επισκέφτηκαν την Αττική κατά τη χειμερινή περίοδο, είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις προσφερόμενες τιμές, ενώ παράλληλα δικαιώνεται η χρονική επιλογή της επίσκεψής τους καθώς, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, απόλαυσαν τη χειμωνιάτικη Αθήνα με καλύτερο καιρό από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι νέες στατιστικές για τη θεαματική αύξηση του τουρισμού στην Αττική (για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια) και τα πρόσφατα ρεπορτάζ σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα, δικαιώνουν τη στρατηγική της διεθνούς καμπάνιας “Athens Live” της Περιφέρειας Αττικής. Η πολύπλευρη αυτή εκστρατεία σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και στο διαδίκτυο μπορεί να υπήρξε “αθόρυβη” στην Ελλάδα, όμως η ακριβής στόχευσή της και το ποιοτικό της επίπεδο αποδίδουν πολλαπλά αποτελέσματα, που μόλις τώρα μπορούν να αποτιμηθούν σωστά.

Η Αθήνα, που επί δέκα χρόνια είχε ραγδαία πτώση της τουριστικής κίνησης, σημειώνει άνοδο για πρώτη φόρα. Η ιδιαιτερότητα του city break που διαφήμισε στην Ευρώπη η εκστρατεία της McCann για την Περιφέρεια Αττικής, συνέβαλε αποφασιστικά στο να προσελκύσει ένα πρωτοφανή αριθμό τουριστών στην πρωτεύουσα, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου, αλλά και από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, έτσι που να παρατηρούνται (σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ) “ουρές τουριστών στην Ακρόπολη μέσα στο χειμώνα”. Το παραπάνω φαινόμενο επιβεβαιώνουν ξενοδόχοι και επιχειρηματίες του τουρισμού. Η Αθήνα, με την εκστρατεία αυτή, μπήκε στη λίστα των πόλεων που μέχρι τώρα μονοπωλούσαν το προσοδοφόρο είδος τουρισμού του city break (ταξίδια σύντομης διάρκειας). Αξίζει να σημειωθεί, πως οι τουρίστες που επισκέφτηκαν την Αττική κατά τη χειμερινή περίοδο, είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις προσφερόμενες τιμές, ενώ παράλληλα δικαιώνεται η χρονική επιλογή της επίσκεψής τους καθώς, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, απόλαυσαν τη χειμωνιάτικη Αθήνα με καλύτερο καιρό από την υπόλοιπη Ευρώπη, έχοντας οικοδεσπότες το φιλικότερο λαό που έχουν γνωρίσει.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αυτό, πρόσθεσε: “Η καμπάνια της Περιφέρειας Αττικής προσαρμόζεται καθημερινά στις διεθνείς εξελίξεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της τουριστικής βιομηχανίας και θα συνεχίζει να αποδίδει θεαματικά αποτελέσματα και τη νέα χρονιά που διανύουμε. Η δουλειά που γίνεται αποδίδει καρπούς. Σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού και τους επαγγελματίες του κλάδου, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο στόχος άλλωστε είναι κοινός. Να παρέχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες στους επισκέπτες της Αττικής και να προβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024