Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤοπικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες για 14 ημέρες
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Τοπικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες για 14 ημέρες

Απαγορεύονται από αύριο 3 Νοεμβρίου οι πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς τη Θεσσαλονίκη. Μόνο με SMS για μετακινήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, ανέφερε πριν λίγο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τη Θεσσαλονίκη, για την οποία είχε τεθεί ήδη σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. “Το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας“, τόνισε ο κ. Πέτσας.

“Ο πρωθυπουργός μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06.00 το πρωί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 για τις επόμενες 14 ημέρες”.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ επανέρχεται το μέτρο του SMS για τις μετακινήσεις και τους έξι λόγους που ίσχυαν τότε. Επίσης, πλέον από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.

Ακόμη, απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται επίσης ότι από αύριο το πρωί, λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, η Μαγνησία περνάει από τη ζώνη επιτήρησης, στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο “κόκκινο”.

Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες επιστρέφουν δυστυχώς από αύριο σε lockdown. Εξέλιξη που μας πονά όλους, αλλά κρίθηκε αναγκαία από τους επιδημιολόγους για τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας. Χρειάζεται άμεσα ένα Έκτακτο Σχέδιο Διάσωσης της οικονομίας μας για να βγούμε όρθιοι και από αυτή την κρίση. Αποδείξαμε στο παρελθόν ότι ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Ήρθε η στιγμή να το αποδείξουμε ξανά! Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει σταθερά να βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας και τις τοπικές επιχειρήσεις μας, όπως ακριβώς κάναμε όλη την προηγούμενη περίοδο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024