Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤοποθέτηση πιλοτικού πλωτού φράγματος στον Κορινθιακό για προστασία από τις μέδουσες
Περιβάλλον

Τοποθέτηση πιλοτικού πλωτού φράγματος στον Κορινθιακό για προστασία από τις μέδουσες

Το εν λόγω πλωτό φράγμα μήκους 200 μέτρων τοποθετείται σε συνεργασία με τον Οικιστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο "Αργώ", σε κοινόχρηστο τμήμα της παραλίας Αλυκής – Βοιωτίας.

Με την εμπειρία των δύο προηγούμενων ετών και με αδυναμία πρόβλεψης από επιστημονικής πλευράς, για το τι θα αντιμετωπίσουμε κατά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο, ως προς το έκτακτο φαινόμενο της εμφάνισης μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο, με στόχο πάντα την προστασία των λουομένων, αλλά και των επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του Κορινθιακού, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) “Ο Αρίων” προχωρά στην τοποθέτηση πλωτού φράγματος σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 19 του Ν.4519/2018.

Το εν λόγω πλωτό φράγμα μήκους 200 μέτρων είναι προσφορά της επιχείρησης “Πλωτά Φράγματα – Φώτης Παλιούρας” προς το σύνδεσμο και τοποθετείται σε συνεργασία με τον Οικιστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο “Αργώ“, σε κοινόχρηστο τμήμα της παραλίας Αλυκής – Βοιωτίας, αφού ο σύλλογος αναλαμβάνει όλα τα έξοδα αδειοδότησης, τοποθέτησης και συντήρησης.

Στόχος μας είναι η πιλοτική λειτουργία, έτσι ώστε να διαπιστωθεί στην πράξη η αποτελεσματικότητά του. Παράλληλα με επιστολή μας προς τα συναρμόδια υπουργεία (Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομίας & Ανάπτυξης), στις Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής), καθώς και στους δήμους – μέλη μας, ζητάμε την επίσπευση της σχετικής αδειοδότησης, καθώς και την εξεύρεση τρόπου δημόσιας χρηματοδότησης για την τοποθέτηση παρόμοιων πλωτών φραγμάτων, εφόσον υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, σε όλες τις παραλίες του Κορινθιακού“, αναφέρει ο σύνδεσμος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024